IBA Iværksætterprisen 2021

Kreative Annekathrine vinder IBA Iværksætterprisen 2021

Annekathrine Wienberg har vundet IBA Iværksætterprisen 2021! Den færdiguddannede webudvikler fik besked om hæderen til den online dimission tidligere i år.

Og nu hun har netop - lidt forsinket på grund af corona - fået overrakt både diplom og gave for sin flotte indsats og ikke mindst store udvikling.

Iværksætteri på IBA

Som studerende har du gennem hele din studietid mulighed for at blive tilknyttet et kreativt iværksættermiljø, hvor du kan udvikle dine idéer, skabe bæredygtige forretningskoncepter og skabe værdi i samfundet.

Klik her og læs mere om iværksætteri på IBA.

- Først vidste jeg ikke lige, hvordan jeg skulle reagere, da vi sad live til dimissionen. Men jeg blev i hvert fald rigtig glad. For det betyder jo, at jeg har gjort noget rigtigt. Og jeg har helt sikkert udviklet mig personligt, lyder det med et smil.

32-årige Annekathrine har studeret Multimediedesigner og Webudvikling på IBA, og hun brugte efteråret i iværksætterpraktik. På IBA kan de studerende nemlig bruge praktikperioden som iværksætter i egen virksomhed. Her får de mulighed for at afprøve og udvikle sine iværksætterkompetencer, samtidig med at de etablerer eller vækster virksomheden.

- Jeg udviklede mig rigtig meget under den her periode. Det var især det her med at komme ud af min comfort zone. Et eksempel var da vi skulle pitche foran andre. Jeg er Ikke så glad for at stå og snakke foran en masse mennesker, jeg ikke kender. Men det lykkedes og var med til at rykke mig, siger Annekathrine.

Hun landede blandt andet også sin første kunde under forløbet og skabte en ny, flot hjemmeside til dem.

Carina Hundevad Forssling, der er Iværksætter- og innovationskoordinator på IBA, fortæller, at Annekathrine fortjener prisen fuldt ud.

- Det har været fedt at se hende kaste sig ud i ting og virkelig levere fuldstændigt. Hun lod sig ikke bremse og blev ved, og så deltog hun aktivt og greb de muligheder, der opstod undervejs, siger Carina Hundevad Forssling.

Annekathrine er i dag færdiguddannet og på udkig efter et fedt job, hvor hendes kreative ideer kan udfolde sig. Og det er særligt hjemmesidedesign og grafiske opgaver, der begejstrer hende. Og hun er i øvrigt også rigtig dygtig til det.

- Jeg vil gerne have min egen virksomhed på et tidspunkt, men i første omgang er målet at få mere erfaring hos en spændende virksomhed, siger hun og fortæller, at forløbet har været med til at afklare, hvilken retning hun skal gå i.