Konkurrerede i kulden

Dette års NIBS-konkurrence foregik i iskolde Canada.

Fredag den 15. februar 2019, ganske tidligt om morgenen, kunne 4 spændte IBA-studerende, og deres ligeså spændte coaches, sætte sig i et fly med retning mod Canada. Her skulle de nemlig deltage i den store NIBS-konkurrence.

Case competitions?

Som en integreret del af talentprogrammet på "Professionsbachelor i International handel og markedsføring" og "Markedsføringsøkonom" deltager udvalgte studerende jævnligt i forskellige case competitions i Danmark og udlandet.

NIBS konkurrencen er én af disse case competitions, og IBAs case competition teams forsøger at kvalificere sig hvert år. 

Opgaverne til konkurrencerne tester de studerendes evner i forhold til problemløsning, handel, kulturel indsigt, kommunikation og teamwork. 

Læs mere om case-competitions >>

Fra venstre ses Tanja Christiansen, Kia Skov-Kjær Marshall, Rikke Vinther Sørensen og Matěj Bašta. Alle fire studerer til Markedsføringsøkonom.

Lige ved og næsten

I løbet af ugen skulle de 4 fra IBA konkurrere mod 15 hold fra andre lande. Teamet fik udleveret cases, som de skulle løse på tid og præsentere for et hold dommere.

Det blev til flere hårde dyster og kun et halv point gjorde, at det danske hold desværre røg ud af konkurrencen.

Her ses holdet med den ene af deres to coaches Albert Garland i midten.

Holder stadig sammen

Selvom de ikke gik videre fra de indledende runder er holdets to coaches utroligt stolte af dem – for deres læringskurve har været imponerende. Nu tager de en masse viden med hjem til deres studie, som de kan arbejde videre med som hold.

For NIBS-konkurrencen er jo bare én ud af mange konkurrencer. Og til maj 2019 tager holdet videre til "Battle of Business", hvor de igen skal i ilden - denne gang i Rotterdam. 

Hvorfor deltage?

Når man spørger de fire unge mennesker, hvorfor de bruger så meget tid på case-competitions, der jo er frivillige, har de mange gode grunde. 

- Man differentierer sig selv fra andre studerende.

- Man afprøver sig selv i forskellige pressede situationer.

- Man får hands-on erfaring. Og lærer at arbejde med problemstillinger og deadlines, præcis som det foregår ude i erhvervslivet. 

- Man lærer så meget på så kort tid. Det giver en masse praktisk erfaring.

Og de 4 holdkammerater slutter af med at understrege, at hvis almindelig undervisning er det samme som at køre bil, så er NIBS-konkurrencen Formel 1.

Mød holdet:

Rikke Vinther Sørensen, 23, Danmark. Markedsføringsøkonom.
Rikke er ambitiøs. Hun er en problemknuser og forsøger konstant at forbedre sine evner og lære nyt. F.eks. brugte hun sommerferien 2018 på at forbedre sit engelsk med "Education First".

Tanja Christiansen, 20, Danmark. Markedsføringsøkonom.
Tanja er god til at have mange bolde i luften, og har f.eks. erfaring med at styre flere forskellige profiler på sociale medier. Tanja elsker at lære, at møde nye mennesker og kulturer.

Matěj Bašta, 19, Tjekkiet. Markedsføringsøkonom.
Før han kom til Danmark læste Matěj på "Grammar School" i Turnov, hvor han fik interesse for matematik og sprog. Han er altid positiv, og tror på at alt går lettere, hvis det gøres med et smil.

Kia Skov-Kjær Marshall, 23, Danmark. Markedsføringsøkonom.
Kia er født i England, men opvokset i Danmark. Når hun ser en mulighed for at lære, tager hun altid udfordringen op. Hun har eksempelvis deltaget i et forskningsprojekt på sit første semester på IBA.

Kontakt

  • Albert Garland Elam
    Albert Garland Elam
    Lektor