Kolding-virksomhed forventer at ansætte it-arkitekter hvert år

I Kolding tørster mange virksomheder efter it-specialister. Det gælder både deciderede it-virksomheder, men også større virksomheder generelt.

Når IBA efter sommerferien byder velkommen til studerende på den helt nye professionsbachelor i it-arkitektur, kommer de dermed til en by og et område, der har brug for dem.

It-arkitektur

It-arkitektur giver de studerende kompetencer inden for klassiske it-discipliner som programmering og databasedesign. Samtidig har uddannelsen masser af fokus på f.eks. forretningsforståelse, projektstyring og brugerinddragelse.

Dermed bliver de færdiguddannede it-arkitekter i stand til at udvikle og igangsætte løsninger ud fra virksomhedernes overordnede strategi og kultur - i øjenhøjde med brugerne.

Læs mere om den nye uddannelse her.

Hos it-virksomheden Elbek & Vejrup ser direktør Søren Ø. Knudsen det som en stor gevinst, at professionsbacheloren i it-arkitektur kommer til Kolding.

En af de virksomheder, der forventer at kigge nøje på de nye studerende, er it-virksomheden Elbek & Vejrup, der blandt andet har kontor i Kolding. Herfra hjælper de virksomheder med at implementere it-løsninger og rådgiver om optimering af forretningsprocesser. Søren Ø. Knudsen er direktør og hilser de kommende it-arkitekter velkommen.

- Jeg ser et kæmpe behov for uddannelsen, og jeg kan sagtens se os ansætte 2-3 studerende fra it-arkitektur om året. Jeg tror, de kommer med en komplet profil, siger Søren Ø. Knudsen

Stemningsbillede af elever forenden af trappen på IBA

De kommende it-arkitekter får ligesom alle andre IBA-studerende deres daglige gang på Havneparken 1. Her venter der både undervisning, besøg fra relevante virksomheder og et godt studiemiljø.

Han oplever, at det er svært at finde medarbejdere, der som udgangspunkt har både tekniske kompetencer og samtidig er i stand til at arbejde strategisk og se forretningen i et større perspektiv. Derfor kræver det ofte en større indsats at klæde nye på.

-  Der er mange virksomheder, der sidder og sukker efter nyuddannede, der har blik for begge dele, mener han.

Læs mere om den nye uddannelse her.