Kolding vokser: Josefine valgte at studere i sin hjemby

Kolding vokser.

I alt boede der ved årsskiftet 94.546 borgere i kommunen, og det er 1.071 personer flere end samme tid for et år siden. Det er samtidig den højeste vækst i befolkningstallet, så langt opgørelserne strækker sig tilbage.

Og en af årsagerne er, at flere af byens egne unge vælger at boende.

Fakta

  • Der er godt 5000 studerende på de videregående uddannelser i Kolding
     
  • Kolding har en lang række fritidsaktiviteter for studerende
     
  • I Kolding er der mere end 1200 ungdomsboliger og flere på vej

Læs mere om Kolding som studieby her >>

Foto af Josefine

- Jeg vil klart anbefale andre at læse i Kolding, siger Josefine Skov, der studerer Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Det gælder blandt andre Josefine Skov, som har valgt sin hjemby for at studere Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Jeg skal være ejendomsmægler, og den bedste uddannelsesmulighed for mig var på IBA, som jeg også havde hørt godt om, siger hun.

For Josefine stod valget mellem Kolding og Aarhus, hvor mange af hendes gymnasiekammerater tog til.

- Men jeg valgte også at blive, fordi jeg godt kan lide Kolding. Byen er hverken for stor eller for lille, og det er et mere hyggeligt og intimt studiemiljø.

Hun har oplevelsen af, at der er sket et skifte i de halvandet år, hun har læst på IBA. Flere har fået øjnene op for Kolding som studieby, mener Josefine:

- Der er kommet flere uddannelser til med flere studerende, og der er et større fokus på at lave et godt studiemiljø på tværs af uddannelserne. Så jeg vil klart anbefale andre at læse i Kolding.

Mere attraktiv som studieby

Der er flere årsager til, at Kolding er vokset: Der er flyttet flere hertil fra udlandet, og Kolding har også fået tilflyttere fra andre kommuner. Knap 5.000 personer flyttede til Kolding Kommune i 2022 – helt præcist 114 personer flere end året før.

Samtidig har færre valgt at flytte fra byen, når man sammenligner med tidligere. Det gælder også de unge mellem 18-24-årige. Ganske vist flyttede 1.649 unge fra Kolding i løbet af 2022, men det er faktisk 49 færre end året før.

Der er altså flere unge, som nu vælger at blive her i byen. Og det glæder borgmester Knud Erik Langhoff:

- Man ser jo ofte, at de unge rejser ud for at tage deres uddannelse. Det er ikke bare et fænomen, vi ser her i Kolding. Det ser man i de fleste kommuner. Men vi er i gang med en række indsatser i vores campusmiljø, der skal gøre det synligt for de unge, at det er attraktivt også for dem at blive her i Kolding og tage deres uddannelse. Og noget kunne tyde på, at vi også her er på rette spor. Det er en meget vigtig udvikling.

20/01/2023

Kontakt

Knud Erik Langhoff
- Vi er i gang med en række indsatser i vores campusmiljø, der skal gøre det synligt for de unge, at det er attraktivt også for dem at blive her i Kolding og tage deres uddannelse. Og noget kunne tyde på, at vi også her er på rette spor. Det er en meget vigtig udvikling.
Knud Erik Langhoff
Borgmester i Kolding