Kolding som studieby

I Kolding er der godt 5000 studerende på de videregående uddannelser.

IBA Erhvervsakademi Kolding er den største videregående uddannelsesinstitution i byen, men byens studieliv tæller også Syddansk Universitet, Designskolen og UC Syd.

Fakta

  • Der er godt 5000 studerende på de videregående uddannelser i Kolding
  • Kolding har en lang række fritidsaktiviteter for studerende
  • I Kolding er der 800 ungdomsboliger – og flere er på vej

Aktiviteter og kulturliv

Der er rigtig meget at give sig til i Kolding, hvad enten du er til musik, shopping, sport, kulturelle oplevelser eller naturoplevelser.

På det lokale spillested, Godset, kan du høre musik fra alle musikgenrer, og cirka en gang om måneden kan studerende på IBA komme gratis med til koncerter. Koncerterne hedder Spot ON.

Trænger du til sjov og underholdning er der rigeligt at give sig til. Du kan fx bowle i Bowl´n´ fun, give dine venner baghjul i Kolding Gokartcenter, se en film i Biocenter Kolding eller Nicolai Film eller tage en dukkert i svømmehallen Slotssøbadet. Er du til kunst og kultur er Koldinghus eller Kunstmuseet Trapholt måske noget for dig.

Kolding byder på et utal af aktiviteter og oplevelser. Få mange flere informationer på Visit Koldings hjemmeside eller på Studieby Kolding.

Bolig

I Kolding er der ca. 800 ungdomsboliger, primært beliggende i centrum, og yderligere 150 ungdomsboliger er ved at blive bygget i Designcity lige ved IBA Erhvervsakademi Kolding.

Hvis du vil vide mere om boliger, priser, beliggenhed og ansøgning, så læs mere på STUDENTKOLDING.

Kolding

I Kolding Kommune er der omkring 90.000 indbyggere. Byen ligger centralt i Danmark, i det såkaldte Trekantsområde, og er nem at komme til og fra med både bil, tog og fly.

Banegården og busstationen ligger i kort gåafstand fra IBA Erhvervsakademi Kolding, og Billund Lufthavn ligger 30 min. kørsel væk. Fra Kolding er der kun 100 km til den dansk/tyske grænse.

Kolding er kendt for sin smukke beliggenhed ved skov og vand, det rige og varierede kulturliv samt en stigende erhvervsvækst.

Kenneth Schmidt Autzen
- Jeg vil råde alle til at videreuddanne sig – også selv om de har fået børn og familie. Det kræver bare, at man indstiller sig på, at man så ikke har fri, når man kommer hjem.
Kenneth Schmidt Autzen
Har læst Markedsføringsøkonom
Læs hele Kenneths historie >>