Kolding som studieby

I Kolding er der godt 5000 studerende på de videregående uddannelser.

IBA Erhvervsakademi Kolding er den største videregående uddannelsesinstitution i byen, men byens studieliv tæller også Syddansk Universitet, Designskolen og UC Syd.

Fakta

  • Der er godt 5000 studerende på de videregående uddannelser i Kolding
  • Kolding har en lang række fritidsaktiviteter for studerende
  • I Kolding er der 800 ungdomsboliger – og flere er på vej

Aktiviteter og kulturliv

Der er rigtig meget at give sig til i Kolding, hvad enten du er til musik, shopping, sport, kulturelle oplevelser eller naturoplevelser.

På det lokale spillested, Godset, kan du høre musik fra alle musikgenrer, og cirka en gang om måneden kan studerende på IBA komme gratis med til koncerter. Koncerterne hedder Spot ON.

Trænger du til sjov og underholdning er der rigeligt at give sig til. Du kan fx bowle i Bowl´n´ fun, give dine venner baghjul i Kolding Gokartcenter, se en film i Biocenter Kolding eller Nicolai Film eller tage en dukkert i svømmehallen Slotssøbadet. Er du til kunst og kultur er Koldinghus eller Kunstmuseet Trapholt måske noget for dig.

Kolding byder på et utal af aktiviteter og oplevelser. Få mange flere informationer på Visit Koldings hjemmeside eller på Studieby Kolding.

Bolig

I Kolding er der ca. 800 ungdomsboliger, primært beliggende i centrum, og yderligere 150 ungdomsboliger er ved at blive bygget i Designcity lige ved IBA Erhvervsakademi Kolding.

Hvis du vil vide mere om boliger, priser, beliggenhed og ansøgning, så læs mere på STUDENTKOLDING.

Du kan også søge bolig her:

www.akutbolig.dk - Danmarks største gratis lejebolig portal
www.boligbesked.dk - Gratis lejeboligtjeneste, der matcher lejer og udlejer
www.estatepartners.dk - Ungdomsboliger i Kolding
www.lejebolig.dk - Overblik over ledige lejeboliger
www.voreslejebolig.dk - Samlede oversigt over alle ledige lejeboliger
www.boligninja.dk/kolding - Oversigt over ledige lejeboliger i Kolding

Kolding

I Kolding Kommune er der omkring 90.000 indbyggere. Byen ligger centralt i Danmark, i det såkaldte Trekantsområde, og er nem at komme til og fra med både bil, tog og fly.

Banegården og busstationen ligger i kort gåafstand fra IBA Erhvervsakademi Kolding, og Billund Lufthavn ligger 30 min. kørsel væk. Fra Kolding er der kun 100 km til den dansk/tyske grænse.

Kolding er kendt for sin smukke beliggenhed ved skov og vand, det rige og varierede kulturliv samt en stigende erhvervsvækst.

Martin Hansen
- For mig er Kolding det helt perfekte sted at starte fremtiden.
Martin Hansen
Markedsføringsøkonom studerende på IBA