Kolding som studieby

I Kolding er der godt 5000 studerende på de videregående uddannelser.

IBA Erhvervsakademi Kolding er den største videregående uddannelsesinstitution i byen, men byens studieliv tæller også Syddansk Universitet, Designskolen og UC Syd.

Fakta

  • Der er godt 5000 studerende på de videregående uddannelser i Kolding
  • Kolding har en lang række fritidsaktiviteter for studerende
  • I Kolding er der mere end 1200 ungdomsboliger og flere på vej

Aktiviteter og kulturliv

Der er rigtig meget at give sig til i Kolding, hvad enten du er til musik, shopping, sport, kulturelle oplevelser eller naturoplevelser.

På det lokale spillested, Godset, kan du høre musik fra alle musikgenrer, og cirka en gang om måneden kan studerende på IBA komme gratis med til koncerter. Koncerterne hedder Spot ON.

Trænger du til underholdning er der rigeligt at give sig til. Du kan f.eks. bowle i Bowl´n´ fun, give dine venner baghjul i Kolding Gokartcenter eller se en film i Biocenter Kolding eller Nicolai Film. Kulturstedet Nicolai rummer også meget mere end biograf og café. Du kan f.eks. deltage i eller arrangere diverse kulturelle arrangementer og bruge lokaler til at arbejde kreativt som iværksætter eller kultur-aktør.

Er du til kunst og kultur, er Koldinghus eller Kunstmuseet Trapholt også noget for dig.

Kan du lide idræt- og foreningsliv er der mange muligheder. Der er fitnesscentre, kajakklub, klatreklub, beach volley, masser af fodbold-, håndbold- og badmintonklubber og meget mere.

Vandhunde kan boltre sig i Slotssøbadet, der har stort set alle former for bade- og svømmeaktiviteter.

Udeaktiviteter kommer du heller ikke til at savne. Der er f.eks. hyggelige stunder at hente ved vandet, hvis du besøger Lyshøj Fjordbad og Rebæk Strand.

på billedet ses en bro ved Rebæk Strand.

 

En anden god ting at vide er, at vi her på IBA giver nye studerende et kuponhæfte, der giver dig fribilletter og rabat til nogle af de gode aktiviteter og steder.

Kolding byder på et utal af aktiviteter og oplevelser. Få mange flere informationer på siden Oplev KoldingCampus Kolding eller på Super Sund Studieby.

Bolig

I Kolding er der mere end 1200 ungdomsboliger, mange beliggende i centrum og 150 lige ved IBA Erhvervsakademi Kolding. I 2020 bliver der bygget yderligere 48 ungdomsboliger.

Hvis du vil vide mere om studieboliger, priser, beliggenhed og ansøgning, så læs mere på STUDENTKOLDING.

Du kan også benytte dig af andre boligsider såsom Boligportalen til at finde ledige almene boliger. 

 

Hør Sasha fortælle om ungdomsboligerne i Kolding

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Kolding

I Kolding Kommune er der omkring 92.000 indbyggere. Byen ligger centralt i Danmark, i det såkaldte Trekantsområde, og er nem at komme til og fra med både bil, tog og fly.

Banegården og busstationen ligger i kort gåafstand fra IBA Erhvervsakademi Kolding, og Billund Lufthavn ligger 30 min. kørsel væk. Fra Kolding er der kun 100 km til den dansk/tyske grænse.

Kolding er kendt for sin smukke beliggenhed ved skov og vand, det rige og varierede kulturliv samt god erhvervsvækst.

Kasper Kraack
- Jeg kunne også tage uddannelsen i Aalborg, men jeg havde bare læst rigtig mange gode ting om Kolding som studieby. Og det har byen helt bestemt levet op til. Her er en dejlig, intim atmosfære, som jeg godt kan lide. Så jeg regner ikke med at skulle tilbage, selv om uddannelsen nu er overstået.
Kasper Kraack
Har læst en professionsbachelor i Webudvikling
Læs hele Kaspers historie her >>
Josefine Skov
- Jeg vil klart anbefale andre at læse i Kolding. Byen er hverken for stor eller for lille, og det er et mere hyggeligt og intimt studiemiljø.
Josefine Skov
Studerer Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs hele historien her >>