September 2022

Keyvan Jonas Fares

I sin historie fortæller Keyvan, hvordan hans tid på IBA har været både personligt og fagligt berigende. Hvordan man som menneske kan udvikle sig, når både en selv og andre stiller undrende spørgsmål - og på den måde skaber refleksion. 

 

Blå Bog

 • Keyvan Jonas Fares
 • Uddannelse: Multimediedesign
 • Dimitterede: Juni 2020
 • Nuværende job: Customer Relations Advisor hos Emply ApS
 • Tidligere job: Norlys Erhverv
 • Født: 1993
 • Fødeby: Toftlund.

Fem ord der beskriver IBA

 • Motiverende
 • Lærerig
 • Muligheder
 • Alsidig
 • Inkluderende.

Hvem er jeg

Jeg er vokset op i en lille by i Sønderjylland, Toftlund, hvor alle kender alle. Jeg har hele 5 søskende to ældre og tre yngre, så jeg er lige i midten.

Jeg har altid været nysgerrig af natur, så fra jeg var helt lille og observerede min far rode med computere og min storebror game, har jeg suget viden til mig.

Efter at have bestået min STX i Haderslev, valgte jeg at flytte til Odense hvor jeg endte med at spille amerikansk fodbold.

Jeg gik længe og vidste ikke helt, hvad jeg ville uddannelsesmæssigt, men da jeg hørte om multimediedesign uddannelsen fra to venner, undersøgte jeg, hvad uddannelsen indebar, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var det, jeg ville.

Min tid på IBA 

Jeg var allerede bosat i Kolding på det tidspunkt. da jeg valgte at begynde på mit studie, så det var det "nemme" valg at vælge IBA. Jeg har dog på ingen måde fortrudt, tvært imod, for jeg har rykket mig utroligt meget som person efter min tid på IBA.

Jeg søgte ind på multimedieuddannelse, fordi jeg allerede havde interesse for kodning, design og kommunikation. Ansøgning om at komme ind på IBA røg derfor hurtigt afsted, da jeg fandt ud af, at det var lige præcis de fag, der indgik i uddannelsen.

Dét jeg bedst husker fra min studietid

Jeg husker helt klart bedst én episode, som er delt op i to scenarier. Nemlig da karrierevejleder Louise Quinn var tilstede under en undervisningstime. Louise stillede sig undrende over for den måde, vi som klasse agerede på over for hinanden, imens der var fremlæggelser. Min første tanke var, "hvem tror, du at du er?",  men efter noget refleksion og nogle samtaler på vores studietur til San Francisco, fandt jeg personligt selv ud af, hvor meget ret hun havde i det, hun sagde.

Derfra fik jeg et helt andet perspektiv på tingene, Louises ord og vores samtaler har i hvert fald hjulpet mig efterfølgende - både karrieremæssigt og personligt. Så shout out til dig Louise.

IBA har helt klart ændret mig i forhold til attitude og ambitioner i forhold til min karriere, og hvad jeg i bund og grund gerne vil opnå med mit liv.

Min karrierevej

Året efter dimissionen var lige midt i corona. Jeg brugte derfor godt og vel et halvt års tid på at søge job og gå ledig. Jeg fandt et midlertidigt job uden for mit fagfelt, imens jeg søgte mere relevant arbejde. 

Jeg var først ansat hos Nordlys Erhverv, hvor jeg arbejde med erhvervs-fiber- forbindelser.

Herefter endte jeg med at flytte til København, hvor jeg nu er ansat i en virksomhed, der hedder Emply. Hos Emply har jeg mange forskellige opgaver, og jeg sidder blandt andet med opsætning og onepages for vores kunder samt kodning i HTML og CSS.

En typisk arbejdsdag for mig
En typisk arbejdsdag for mig består i at møde ind imellem 8 og 9, hvor mit team danner sig et overblik over dagen, samt hvad den nye dag byder på. Derefter sørger vi i samspil med hinanden for at hjælpe vores kunder til den bedst mulige løsning.

Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA

Erfaringen med at arbejde på tværs af afdelinger fra mit praktikforløb hos Asento i Kolding er helt klart noget, jeg har taget med videre og er noget, jeg bruger i min nuværende stilling.

Den praktiske erfaring fra de forskellige projekter, der hele tiden var i gang igennem uddannelsen, har helt klart klædt mig godt på til livet efter uddannelse og er noget, der har stillet mig godt i forhold til at kunne falde godt til i min nuværende stilling.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes

De motiverende ord, ros og gode råd, jeg har fået med på vejen fra samtlige undervisere på IBA, har bidraget meget til min udvilking, og hvor jeg er i dag. Det var ikke noget jeg havde turde regne med, inden jeg startede på uddannelsen, og det er noget, jeg vil være evigt taknemmelig for.

Alumni visdom

Et råd jeg gerne selv ville have haft

Gem alt, du laver! Få gang i portfolioen med det samme - at kunne vise hvad du kan, stiller dig rigtig godt i forhold til praktikplads, men i den grad også i forhold til at finde arbejde bagefter.

Et råd jeg gerne vil give videre

Et godt råd jeg vil give videre er: Motivér hinanden, stil så mange spørgsmål som muligt ved fremlæggelser, giv tips til hinanden, så I sammen kan blive bedre!

Det kan være grænseoverskridende, det kan være trælst, men I vil være så taknemmelige for det efterfølgende.

Kan I komme på studieturen til San Francisco, så tag med! Det har været en oplevelse for livet, hvor jeg endda scorede mig et tidsbegrænset brugertest-arbejde i samarbejde med Adobe.

IBA Alumni Keyvan Jonas Fares