Kevin: Min uddannelse skabte fundamentet for vores succes

- Jeg havde ikke kunnet udvikle den svejsemaskine, som jeg har gjort – uden min nye uddannelse. Med uddannelsen som produktionsteknolog har jeg lært både at tegne, designe og udvikle. Så den uddannelse har virkelig boostet min egen udvikling.

Sådan siger Kevin Christensen, som mange nu kender fra DR1-serien Løvens Hule i januar 2020, hvor han sammen med sin kompagnon Christian præsenterede deres svejseopfindelse. En præsentation som fik løverne Jesper Buch og Jacob Risgaard til at investere 200.000,- kroner hver i Weldingdroid, fordi de syntes, at Kevin og Christian var ”nogle herlige bonderøve fra Jylland”.

Halvanden år forinden blev Kevin færdig med sin uddannelse som produktionsteknolog fra IBA Erhvervsakademi Kolding. En videregående uddannelse, som han føler, har lært ham mange af de færdigheder, han bruger i firmaet Weldingdroid. Han er oprindelig uddannet kleinsmed.

Produktionstekolog

På uddannelsen til produktionsteknolog lærer du, hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed, og du beskæftiger dig bl.a. med industrielt design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Undervisningen foregår i et digitalt miljø og du prøver kræfter med teknologier som:

  • Laser-skærer
  • 3D-printer
  • Cad/Cam programmer
  • Robot fra Universal Robots

Brug dine hænder og din kreativitet, til at give liv til dine og andres ideer.

Lær at arbejde med hele forløbet i en produktudviklingsproces. Fra idéen opstår, så til markedsundersøgelse, videre til udvikling af kreative løsningsmuligheder og til sidst laver du en prototype, der testes på markedet.

Læs mere om uddannelsen Produktionsteknolog >>

I Weldingdroid har Kevin og kompagnonen Christian i fællesskab opfundet og udviklet et mobilt svejseanlæg. Et anlæg med en robotarm, der kan indstilles til at svejse rør meget præcist sammen. Og det helt uden, at svejseren skal hænge i usunde arbejdsstillinger ind over røret, mens han svejser.

Siden tv-programmet Løvens Hule blev optaget i slutningen af september 2019 er Weldingdroid stormet frem.

- De to gange 200.000,- vi fik fra Jesper og Jacob blev jo en saltvandsindsprøjtning uden lige. Vi gik fra et produktionslokale på 20 m2 til 460 m2 og kunne pludseligt leje en smed til at hjælpe os med at bygge flere svejseanlæg. Vi tog også en produktionsteknolog-studerende fra IBA i praktik, og pludseligt var vi fuld gang med både at sælge og bygge flere maskiner, fortæller Kevin Christensen, som kommer fra Rødding.

Kan blive en millionforretning

Den herlige dag på optagelserne i København har på mange måder været afgørende for Kevin og Christian. For udover at det var en fed oplevelse for dem at være omgivet af et helt produktionshold, som grinte sammen med dem, så har hjælpen fra løverne været enorm.

- Fra vi var i fjernsynet, er der sket så meget med vores maskine, at man næsten ikke kan forestille sig det. Vi har oveni fået en dygtig bestyrelsesformand og har haft mindst 10 folk ind over og endevende hele vores virksomhed. Både Jesper og Jacob har dygtige teams bag sig, som ved alt om, hvordan man får succes med sin virksomhed, beretter 39-årige Kevin Christensen.

Han fortæller også, at de dygtige folk, som nu hjælper dem, tror på, at svejsevirksomheden kan få kæmpe succes. Ja – måske endda blive en million-forretning, hvis de bærer sig rigtigt ad. For der er et stort marked for de svejserobotter.

Så Kevin og Christian holder snuden i sporet og knokler løs med at videreudvikle svejsemaskinen og producere flere.

- Det er en kæmpe fordel, at man har sparringspartnere. For så kan man ringe og skrive til dem, når man er i tvivl om noget. Det er en kortere vej til succes, konstaterer den glade produktionsteknolog og virksomhedsejer, Kevin Christensen.

Læs mere om uddannelsen her >>

06-03-2020

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
Test dig selv. Hvilken type studerende er du? Ta' quizzen.