September 2022

Kerstin Ryberg Sørensen

En Kinder-Maxi blev startskuddet for Kerstin. 

Faktisk havde Kerstin ikke forstillet sig, at hun skulle tale med de to fyre fra Asento til Karrieredagen på IBA - men de ville gerne have fat i de Kinder-Maxi, som Kerstin afleverede hos de virksomheder, hun fandt interessante. 

Kinder-Maxien blev til et praktikophold, som blev til en deltidsansættelse, som blev til en fuldtidsansættelse, hvor Kerstin opbyggede den contentafdeling, der i dag er hos Asento. 

Læs mere om Kerstins spændende rejse herunder. 

Blå Bog

 • Kerstin Ryberg Sørensen
 • Uddannelse: Multimediedesign
 • Dimitterede: juni 2019
 • Nuværende Job: Content Creator hos WoodUpp
 • Tidligere job: Content Creator hos ASENTO og Webmedarbejder hos Y-design
 • Fødselsår: 1997
 • Fødeby: Augustenborg.

 

Fem ord der beskriver IBA

 1. Masser af praktiske erfaringer
 2. Kompetente og dygtige lærere
 3. Fantastiske karrierevejledere
 4. Praktik speeddating er en kæmpe mulighed for fremtiden
 5. Motiverende studiemiljø.

Hvem er jeg

Jeg er født og opvokset i den lille by Augustenborg på Als, og jeg taler dansk, engelsk og en smule tysk.

I Augustenborg er der masser af fin natur og flotte skove, som jeg har brugt adskillige timer i med et kamera sammen med min far. Jeg elskede at se naturen gennem kameraet og kom på flere og flere kreative vinkler til, hvordan et fedt billede kunne tages.

Min far viste mig også ofte, hvordan man så kunne redigere billederne efterfølgende i Photoshop, og købte også programmet til mig, så jeg kunne lege i det. Hurtigt fandt jeg ud af, at Photoshop også kunne bruges til så meget mere, og dermed startede min interesse for grafisk design og illustration også.

Inden jeg startede på IBA, gik jeg på Alssundgymnasiet Sønderborg, hvor jeg tog min STX. Her valgte jeg en international studieretning, hvor mit valgfag mediefag fyldte rigtig meget for mig, og interessen for video, videoteknikker og analyse voksede her.

Min tid på IBA

På grund af alle mine kreative interesser gennem barndommen både med foto, tegning, grafisk design og illustrationer, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle arbejde med noget kreativt til hverdag også.

Så med lys og lygte søgte jeg i gymnasietiden hvilke job- og uddannelsesmuligheder, der var. Og så fandt jeg multimediedesign! Og der var sørme åbent hus på IBA, som flere i kommentarerne på Facebook mente, at det var et af de bedste steder, hvor multimediedesign kan læses. Jeg endte med at tage afsted til åbent hus, og jeg blev meget fanget af både muligheden for udvikling af grafiske-, kommunikative og kodningskompetencer.

Min største motivation for at ansøge multimediedesign på IBA var helt sikkert det her med, at det kunne blive en mulighed for mig rent faktisk at leve af det, jeg elsker. Tænk at få penge for noget, man synes er en leg. Og tænk at en sjov uddannelse kunne skabe den mulighed for mig.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Det, jeg husker allerbedst fra min tid på IBA, er helt bestemt, da vi på 3. semester skulle til det såkaldte Praktik Speeddating (Karrieredag), hvor en masse virksomheder kom på IBA, og vi skulle rundt med vores CV og ”sælge os selv” til virksomhederne i håb om at få den bedste praktikplads de kommende 3 måneder. Selvom det var nervepirrende at skulle snakke om sig selv, så var det en super udfordring og en fantastisk mulighed for de studerende.

Jeg husker, at jeg gik rundt og snakkede med forskellige virksomheder og undgik med vilje bureauet ASENTO, da jeg troede, at man kun kunne lave SEO der, og det var ikke dér, min interesse lå. Jeg gik rundt med Kinder Maxi, som jeg delte ud til de forskellige virksomheder, jeg snakkede med, og jeg havde også sat et fint billede af chokoladen på mit CV, så det kunne være mit kendemærke, og det jeg ville kunne huskes på.

På et tidspunkt i slutningen af speeddatingen kommer en underviser hen til mig, og fortæller, at to fyre efterspørger mine chokolader. De var fra ASENTO. ”Okay, de kan godt lige få en chance”, tænkte jeg så. Jeg gik hen og gav dem chokoladen og fik sagt ordentligt hej. Det viste sig, at de også søgte en content creator, der kunne lave videoer for bureauets kunder. Jeg var fuldstændigt solgt efter deres snak om, hvordan de hilste på hinanden hver morgen med high fives. Der skulle jeg bare hen. Og dem havde jeg undgået hele dagen?! Der blev jeg virkelig reddet af den søde og opmærksomme underviser, og det viste sig, at ASENTO skulle blive en drømmearbejdsplads for mig. Jeg er evigt taknemmelig over, at jeg kom hen til ASENTOS stand alligevel.

Overordnet set synes jeg bestemt, at IBA har åbnet mit sind over for, hvor vigtigt det er at kunne formidle ens interesser, kompetencer og entusiasme. Kan man det, er der stor chance for, at man til fremtidige jobsamtaler får en rigtig god start med et godt førstehåndsindtryk, der måske kan sikre det næste drømmejob.

Min karrierevej

Året efter dimission var jeg så heldig, at jeg allerede havde en deltidsstilling hos ASENTO efter mit succesfulde praktikophold. Y-design kontaktede mig også og endte med at fylde resten af min uge ud med kreativt arbejde.

Jeg hyggede mig virkelig hver dag og lærte nye ting hele tiden. Efterhånden var der flere og flere opgaver hos ASENTO, hvor jeg hurtigt fik en fuldtidsstilling, og her opbyggede jeg den mega fede contentafdeling, de har i dag.

Efter lidt over halvandet år hos ASENTO fik jeg muligheden for at skifte fra bureau over til den dengang nyopstartede virksomhed WoodUpp, der laver akustikpaneler til indretningen. Det var en svær beslutning, om jeg ville blive hos ASENTO eller prøve kræfter med Woodupp i stedet – hvilket jeg så endte med at gøre.

En typisk arbejdsdag for mig
Hos WoodUpp står jeg for at brande virksomheden både med videoer til betalt annoncering samt grafisk design både til annoncer og til internt brug. Herudover fotograferer jeg også en masse, så vi har lækkert content der kan bruges på vores hjemmesider. Hver dag er varieret, og jeg elsker mit kreative job.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes

Udover den geniale praktik speeddating, som ledte vejen til der, hvor jeg er i dag, har IBA helt sikkert bidraget til min succes gennem de kompetencer, vi har fået i undervisningen.

I hverdagen på arbejdet har jeg så mange forskellige opgaver, som jeg kører på rutinen. Det er ikke tit, jeg bemærker, hvilke kompetencer fra uddannelsen jeg bruger, når jeg laver en opgave. Men når jeg tænker over det, så bruger jeg ofte en model og nogle grafiske regler - det billede skal sidde der, sådan her er det rart for øjet, sådan her redigerer du til musik, sådan kommunikerer du på grafiske opslag osv.

Jeg har det hele i hovedet, og behøver ikke tænke yderligere over det i hverdagen, men jeg bruger det hver dag.

Alumni visdom

Et råd jeg gerne selv ville have haft
Sørg for at være med til så mange sociale arrangementer, karrieredage, gratis foredrag og andet, der kan styrke både kompetencer og sociale forhold med både undervisere og studerende. Det betyder så meget, at man har et godt netværk, og det gør hele studietiden meget sjovere.

Et råd jeg gerne vil give videre 
Sørg for at lave en masse selvstudie, og øv dig på de ting derhjemme, som du synes er sjove. Om det er grafisk eller hjemmeside eller måske noget helt tredje, så sørg for at leg med det i fritiden. Du får så meget ud af det, og det gør studietiden meget nemmere.

IBA Alumni Kerstin Ryberg Sørensen