Praktikopholdet har afgørende betydning for den studerende

Praktikken får betydning for, hvordan du klarer dig, vurderer danske Steiness

Den succesfulde forretningsmand i USA, Kenneth Steiness (foto), læste i 90’erne markedsføringsøkonomi på IBA. Han har siden gjort karriere i udlandet. Men det var praktikken, der i første omgang fik ham ud af Danmark og afsted til en praktikvirksomhed i England.

- Der er noget særligt over at komme ud fra klasselokalet tidligt i sin uddannelse og se, hvordan en rigtig virksomhed fungerer. Det, at skulle bruge sin teori fra uddannelsen, og samtidig lære at styre sin egen arbejdstid, er lærerigt. Og så oven i oplevelsen med, at det er i et fremmed land. Det er stort, husker den 43-årige Kenneth Steiness.

Den vigtige praktik

Med Årets IBA Praktik sætter vi fokus på praktikopholdets store betydning for den studerendes uddannelse på IBA. 

Hvert skoleår er cirka 500 studerende ude i praktik i minimum tre måneder som en afsluttende del af deres uddannelse. 

Årets IBA Praktik uddeles for første gang i 2016 men vil fremover blive uddelt hvert forår.

Læs mere om Årets IBA Praktik

Grundlagde eget firma

Efter sin eksamen på IBA valgte han først at læse videre i netop England og siden at tage et job derover. Det projektlederjob bragte ham videre til et nyt job i først Canada og siden USA. 
 
I 2012 grundlagde Kenneth Steiness virksomheden Sensei Project Solution sammen med to andre. Virksomheden udvikler apps og tilbyder oplæring og service til brugere af Microsoft Project. Verdens mest brugte projektleder-værktøj.  
 

Kåret af Microsoft

Virksomheden er som sådan bare én af Microsofts 165.000 partnere verden over. Og dog – for Kenneths firma blev i 2014 kåret af Microsoft som den bedste partner af dem alle, når det gælder MS Project. 
 
Siden har Microsoft købt de apps, som Sensei Project Solution har udviklet. Dermed bliver de tilgængelige for over 22 mio. brugere i flere end 10.000 forskellige virksomheder i hele verden. 
 
- Det er noget af det største, man kan opnå i software-branchen. Og det er vi meget stolte af, fortæller Kenneth. 
 
Hans virksomhed har i dag 55 ansatte og har netop åbnet et udviklingscenter i Nairobi og ved at få afdelinger i både Australien og Singapore. Virksomhedens kunder tæller blandt andre Toyota og Calvin Klein. 
 
Kenneth er designeren bag Sensei Project Solution og ejer stadig virksomheden sammen med sine kompagnoner, der oprindeligt var henholdsvis teknikeren og sælgeren af deres produkter.

Portrætteret i Jyllands-Posten

Kenneth Steiness er netop blevet portrætteret i Jyllands-Posten af journalist Mette Wallach. 
 
Avisen skriver en serie om globale danskere, som har succes med at bo og arbejde uden for landets grænser – deriblandt Kenneth.  
 
I artiklen lyder det blandt andet: ”Kenneth Steiness udlever sin version af den amerikanske drøm. USA har altid stået som nummer et på Kenneth Steiness’ ”to-do-liste”. 
 
OG det kan den 43-årige Kenneth Steiness bekræfte. Han er rigtig glad for sit liv med sin amerikanske hustru og deres søn Viktor på to et halvt år i USA. Men han og familien har stadig tæt kontakt til familie og venner i Danmark og er derfor også hjemme på sommerferie i et par måneder hvert år.  
 
Kenneths hustru er i gang med at lære dansk og sønnike har dansk pas. Kenneth håber, at sønnen Viktor en dag kan gå i skole i Danmark i en periode.

En aftale er en aftale

Selv var Kenneth nemlig rigtig glad for sit skoleforløb i Danmark, hvor han voksede op i Fredericia og læste på IBA. Han har siden selv haft 8-10 praktikanter fra IBA i praktik på sine arbejdspladser – både i England, Canada og nu USA.

For han synes bestemt, at vi danskere har meget at byde på, når vi sammenligner os med for eksempel amerikanerne.

-    Vi har et godt skolesystem, som sikrer, at vi får en solid bund af almen viden. Vi ved noget om, hvordan verden hænger sammen og har samtidig let ved at samarbejde med andre. 

Langt de fleste af de danskere, som Kenneth kender i USA har succes med det, de gør. Ikke mindst på grund af deres store ”drive”, fortæller Kenneth. 

Og så skiller vi danskere os positivt ud med vores håndtryk, synes han. For os er en aftale en aftale – og det forsegler vi med et håndtryk, hvor vi kigger hinanden i øjnene. 

Den adfærd er noget, som Kenneths kunder sætter stor pris på:
-    Vi får ofte at vide, at folk gør forretninger med vores firma fordi ”we keep our promises”, siger han. 

Kenneth tør

En af Kenneths undervisere tilbage i 90’erne på uddannelsen til markedsføringsøkonom var Associate Dean på IBA, Ian Charles. Ian husker tydeligt Kenneth og har med stor glæde fulgt hans succes i udlandet:

- Kenneth er eksemplet på, at "den, der vover, vinder”. Han er en dygtig dansker i det amerikanske og benytter enhver lejlighed til at fortælle, hvor meget hans opvækst og uddannelse har betydet for hans senere succes i udlandet. Ham er vi meget stolte af. 

Læs om uddannelsen til markedsføringsøkonom 

12-04-2016
 

Kontakt

Kenneth Steiness
- Der er noget særligt over at komme ud fra klasselokalet tidligt i sin uddannelse og se, hvordan en rigtig virksomhed fungerer. Så praktikken har stor betydning.
Kenneth Steiness
Virksomhedsejer og tidligere studerende som markedsføringsøkonom