Vinterdimission 2022

Da Katarina Bang Schalech i 2022 blev færdig som Finansbachelor på IBA, kunne hun gå lige over på den modsatte side af vejen og fejre det med sine kolleger i Sydbank. Her har hun nemlig været fem måneder i praktik som en indbygget del af sin uddannelse, og det er også her, hun efterfølgende har fået arbejde.

Dermed føjer Katarina fra Kolding sig til den statistik, der viser, at flere end en tredjedel af de fuldtidsstuderende på IBA får job i den virksomhed, hvor de har været i praktik.

Om uddannelsen Finansbachelor

Er du intereserret i, at vide mere om uddannelsen? 

Med en Professionsbachelor i finans får man de redskaber, som er nødvendige for at varetage både rådgivende og administrative funktioner i finansielle virksomheder.

Alt efter specialisering kan man som Finansbachelor arbejde i banksektoren, realkredit, i forsikringsselskaber, hos ejendomsmæglere eller i revisionsfirmaer.

Er du stadig interesseret i at læse mere? Læs her. 

Katarina Bang Schalech er blevet ansat i Sydbank i Kolding, hvor hun både har været i praktik og har haft studiejob, indtil hun blev færdig som Finansbachelor. - Mit indtryk er, at de firmaer, som tager studerende ind i praktik, de er ofte interesserede i at ansætte folk i faste stillinger bagefter. De tager ikke bare praktikanter ind, fordi de synes, at det er noget, de skal eller bør.

- Hvis du viser interesse og brænder igennem i din praktiktid, så er der store chancer for at få et job i praktikvirksomheden, når du er færdig på uddannelsen. Det er en virkelig god platform. Og jeg vil tro, at i min klasse, kan det være helt op mod halvdelen, som har fået job dér, hvor de har været i praktik, siger Katarina.

Fortid på hotel

33-årige Katarina Bang Schalech er tidligere uddannet økonomielev, og i ni år har hun arbejdet som receptionist og konferencekoordinator på Hotel Harmonien i Haderslev. Det var hun faktisk glad for, men beslutningen blev alligevel, at hun havde lyst til at prøve noget nyt og anderledes. Valget faldt på en uddannelse som Finansbachelor på IBA.

- Jeg kunne godt lide, at man har et langt praktikforløb under uddannelsen. Og det passer mig også godt, at uddannelsen er meget erhvervsrettet, sådan at man kan søge direkte videre ud i job bagefter, siger Katarine.

Hun roser også, at undervisningen er bygget sådan op, at der er en nøje sammenhæng mellem teori og praksis.

Gennem to et halvt år har Katarina Bang Schalech også været medlem af IBA’s bestyrelse som repræsentant for de studerende. - Rektor var god til at sige, at min stemme talte lige så meget som alle andres, og jeg kom virkelig til at føle mig som en del af bestyrelsen, mens jeg var med. For mig blev det nærmest en uddannelse i sig selv, som jeg ellers ikke ville kunne få, siger hun.

- Det har i hvert fald været det rigtige for mig. Det skyldes måske også, at jeg er begyndt at studere som voksen, efter at jeg allerede har været ude på arbejdsmarkedet. Jeg var gået død i det, hvis undervisningen havde været alt for teoretisk, smiler hun.

Cykel i stedet for bil

Men hvad så med lønnen? Har hun ikke savnet den, da hun byttede sit hoteljob ud med et fuldtidsstudie i stedet?

- Selvfølgelig kan det mærkes, at man begynder at studere, men jeg er faktisk overrasket over, hvor lidt det endte med at betyde. Så jeg kunne godt ønske, at jeg havde taget skridtet noget før, siger Katarina, der foruden SU’en på omkring 6000 kroner om måneden har haft et deltidsjob ved siden af sine studier.

- Og fra begyndelsen opgav vi også at have to biler derhjemme, og så fik jeg mig en cykel i stedet, smiler hun.

Hun fik studieprisen

IBA forlader hun ikke blot med sin eksamen og et nyt job i bankverdenen. For valget faldt også på Katarina, da Finansbachelorernes studiepris skulle uddeles. Prisen fik hun for at involvere sig på kryds og tværs i sociale aktiviteter, mens hun gik på akademiet. Blandt andet sagde hun ja til at hjælpe udenlandske studerende med at finde sig til rette.

- Det gav mig et fantastisk netværk. Og en af dem, som også var frivillig, er blevet en af mine bedste veninder. Hende havde jeg ellers ikke noget at gøre med på skolen, men det fik jeg altså på denne måde, siger Katarina, der i øvrigt også endte med at sidde i IBA’s bestyrelse som repræsentant for de studerende.

Læs også om Frederik kåret til årets IBA underviser 2022. 

10.02.2022

Kontakt

Katarina Bang Schalech
- Mit indtryk er, at de firmaer, som tager studerende ind i praktik, de er ofte interesserede i at ansætte folk i faste stillinger bagefter. De tager ikke bare praktikanter ind, fordi de synes, at det er noget, de skal eller bør.
Katarina Bang Schalech
Har læst Finansbachelor
Læs historien om Katarina her ->>