Studér i udlandet

Kasper og Lasse flytter studiet til London

Det var den 23-årige Kasper Hoffensetz, som fik ideen. Han ville gerne læse 3. semester af sin uddannelse som markedsføringsøkonom i London.

Den plan solgte han så godt til sin 20-årige studiekammerat, Lasse Ljungkvist, at han nu rejser med. For som Kasper siger med et smil, så havde Lasse også brug for at komme lidt ud. 

Læs et semester i udlandet

IBA Erhvervsakademi Kolding sender hvert år 100 af sine 1500 fuldtidsstuderende ud og læse et semester på et af IBAS flere end 100 partnerskoler i hele verden.

Oven i er cirka 130 af de studerende hvert år i praktik i udlandet. 

Uddannelsen som markedsføringsøkonom tager to år. Heraf er den studerende i praktik i tre måneder på 4. semester.

Kasper Hoffensetz (t.v.) fik hurtigt overtalt Lasse Ljungkvist til at tage med til London. De to gutter har mødt hinanden på studiet.

Jakkesæt hver dag

De to kammerater har fundet en fælles lejlighed i London og flytter efter nytår over Nordsøen for at læse deres 3. semester. Helt præcist på Coventry University i London, som IBA arbejder tæt sammen med.

Her er det ikke mindst det formelle miljø, der tiltaler de to studerende:

- Vi glæder os til at komme til at gå i jakkesæt i skole hver dag. ”Fake it 'til you make it”, griner Lasse Ljungkvist, der ligesom vennen har en iværksætter i maven og drømmer om at starte sin egen virksomhed tilbage i Danmark. 

Kasper og Lasse (med grå trøje) skal i 2017 skrive deres hovedopgave tilbage på IBA og kan så  dimittere som markedsføringsøkonomer.

Bliver i London lidt længere

Og selv om et semester ”over there” kun varer tre måneder, så bliver drengene i London noget længere:

-Vi går efter at få noget på vores CV, som skiller sig ud. Så udover at læse 3. semester i London, så vil vi også tage vores praktikophold derover. Så vi er hver især i gang med at finde engelske eller internationale virksomheder, som kan tage os tre måneder i praktik, fortæller Kasper Hoffensetz, som er vokset op i Vejle.

Med et uddannelsesbevis som markedsføringsøkonomer i hænderne er det gutternes plan at fortsætte på IBAs såkaldte ”top-up” uddannelse som professionsbachelor i international handel og markedsføring

Lasse (t.v.) og Kasper vil efter studiet og praktikken i London tilbage til IBA og læse en double degree 

Planer om to beviser

Og for igen at gøre noget ekstraordinært – så har Kasper og Lasse planer om at tage ikke blot én bacheloruddannelse – men hele to på de halvandet år, som uddannelsen varer.

Med IBAs mulighed for at en såkaldt ”double degree” får drengene to internationale bachelor uddannelser, da de sideløbende med deres danske studie via internettet læser en engelsk bachelor uddannelse i Business Management and Marketing.

De mange uddannelser skal Kasper og Lasse bruge til at udvide netværket og styrke evnerne. For de drømmer begge om at starte en servicevirksomhed:

- Jeg gør det også for at udvide mit netværk, for jeg ved ikke præcis, hvad jeg skal handle med – men måske vil jeg starte et markedsføringsbureau, siger Lasse Ljungkvist, som er vokset op i Vissenbjerg på Fyn og siden flyttet til Kolding.

Lasse (t.v.) og Kasper rejser snart fra IBA til London. Læs mere om uddannelsen som markedsføringsøkonom

Kontakt

Lasse Ljungkvist
- En af grundene til, at jeg valgte at læse på IBA, er, at skolen har et internationalt miljø og tilbyder sine studerende hjælp til både at læse og tage praktikopholdet i udlandet.
Lasse Ljungkvist
studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen