E-handel

Karina er kommet tilbage til IBA i Kolding

Hun drømmer om at åbne sin egen webshop. Måske med hudplejeprodukter. Så nu er hun begyndt at læse e-handel på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Den nu 29-årige Karina Nielsen kommer oprindeligt fra Kolding og har da også læst til Multimediedesigner på akademiet og blev færdig i 2014.

- Jeg var super glad for at gå på IBA allerede dengang. Og jeg skal da love for, at der er sket noget på IBA i mellemtiden – med den nye bygning og det hele, smiler Karina.

E-handel

Professionsbachelor i e-handel er en 1,5-årig overbygningsuddannelse, hvor du får teoretisk viden om digitale forretninger og konkret praktisk erfaring fra en dansk e-handelsvirksomhed, når du er i praktik under uddannelsen.

På uddannelsen lærer du:

 • Digital forretningsforståelse
 • E-handelssystemer
 • Dataanalyse
 • Customer Experience
 • Advanced Digital Marketing
 • Creative Content
 • Google Analytics.

Læs mere om uddannelsen her >> 

Karina har meget på CV'et og vendte i januar 2020 hjem til Danmark, efter 2,5 år i Shanghai. Nu glæder hun sig til igen at starte på IBA i Kolding, hvor hun skal læse e-handel.

Siden har hun både læst digital konceptudvikling i Odense og arbejdet for Bestseller i Brande. Men det var alt sammen inden, hun fulgte sin kæreste til Shanghai, fordi han fik job derude med sit firma.

To et halvt år blev det til, inden parret vendte hjem til Danmark og bosatte sig i Vejle. Det var i januar.

- Ja – vi kom jo lige hjem til nedlukningen på grund af Corona. Så det blev for svært for mig at finde arbejde. Og da jeg samtidig havde været nysgerrig på e-handel, lige siden jeg arbejdede hos Bestseller, så har jeg valgt at begynde at studere igen, fortæller Karina.

Her ses det nyopstartede hold på e-handel, som også bliver det første hold på uddannelsen på IBA.

I løbet af det næste halvandet år skal hun ud i tre måneders praktik i en virksomhed, som en indbygget del af sin professionsbachelor i e-handel.   

I alt 36 nye studerende er begyndt på IBA’s spritnye uddannelse i e-handel i mandags. Antallet af studerende er bestemt af ministeriet, så IBA kunne sagtens have optaget mange flere og har fortsat 11 håbefulde stående på en venteliste, hvis nogen skulle falde fra. Professionsbachelor i e-handel kan kun læses fem steder i landet.

Læs mere om uddannelsen i e-handel >>

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
 • Mikael A. Rasmussen
  Mikael A. Rasmussen
  Uddannelseschef
Katarina Wolter
- Jeg vidste godt på forhånd, at jeg ville blive grebet af studiet, for jeg synes, at e-handel er virkelig spændende
Katarina Wolter
Har læst e-handel
Karina fik højeste snit og job hos Bestseller
Læs mere om Katarina.
Nu kan du læse Industriel 3D-print på IBA. Læs mere.