Kærligheden trak russiske Alla til Kolding

Alla kom til Danmark på grund af kærlighed. Kærlighed til Christian, som hun mødte, da de begge læste et semester i Ungarn. Herefter rejste de nyforelskede frem og tilbage mellem Danmark og Rusland for at besøge hinanden i alle ferier. Men de ønskede at være sammen, så Alla rejste fra sit hjemland og sin familie i Rusland. Hun flyttede til Kolding, hvor Christian bor med sin familie. Her blev hun taget imod med åbne arme.

- Der er mange, der har spurgt mig, om ikke det var hårdt at rejse så langt væk fra min mor, lillebror og alle min venner. Men det var det jo ikke, for her stod en ny familie og ventede på mig, smiler Alla Rozova.

Professionsbachelor i International handel og markedsføring

På professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring lærer du at forstå komplekse aspekter af international handel.

Uddannelsen er for dig, som ønsker at arbejde med markedsføring, salgsstyring og ledelse samt forretningsudvikling i en international kontekst, og som gerne vil lære mere marketing på et strategisk og taktisk niveau.

Lær om:

  • Markedsføring.
  • Salgsstyring og ledelse.
  • Forretningsudvikling i en international kontekst.
  • Marketing både på et strategisk og taktisk niveau. 

Læs mere om uddannelsen >>

Eller læs om uddannelsen på engelsk >>

Svigerfamilien tog i mod Alla

Hun sender sine svigerforældre et varmt blik og trykker kærestens hånd. De er netop kommet ud fra dimissionen på Koldinghus, hvor Alla blev kaldt op på podiet en ekstra gang. For ikke blot skulle hun have sit eksamensbevis som Professionsbachelor i international handel og markedsføring (pba).

Hun fik også en pris for at have opnået årgangens absolut højeste karaktergennemsnit. Og det er faktisk noget af en bedrift, for Alla har ikke haft så mange timer til rådighed i døgnet, som de fleste af sine klassekammerater.

Alla Rozova var i praktik i 3 måneder hos malkerobotproducenten S. A. Christensen i Kolding. Her formåede hun blandt andet at skabe en større forståelse mellem det danske moderselskab og det russiske datterselskab - ved at tage over og arbejde nogle uger i Rusland og formidle viden mellem afdelingerne. 

Udvalgt til at repræsentere IBA

For et halvt år efter, at hun begyndte på IBA, blev hun udvalgt til at repræsentere erhvervsakademiet som årets case-competition-hold, hvor hun sammen med tre medstuderende dannede et omrejsende team af problemknusere.

Et sammentømret team, som supplerede hinanden på fornemste vis, når de tog rundt i verden og dystede mod hold fra andre universiteter. En af konkurrencerne var den såkaldte NIBS-verdens-konkurrence, hvor holdet repræsenterede Danmark i Guatemala som et ud af 16 hold, der kom igennem nåleøjet. Alligevel lykkes det IBA holdet at tage en flot 3. plads med hjem.

Alla havde sine Lucky Shoes på til dimissionen på IBA og også her virkede de. For til prisoverrækkelsen kunne hun glad spankulere op og hente prisen for det absolut højeste karaktergennemsnit på uddannelsen denne sommer. 

Praksisnært gruppearbejde

- Det jeg hovedsagelig har taget med mig fra uddannelsen som pba’er er den praksisnære tilgang, slår Alla fast.

Også det at samarbejde har fået en helt ny dimension, fordi så meget af studie-arbejdet foregår i grupper:

- Jeg har for eksempel lært at sige nej på den rigtige måde i en gruppe. For en klog mand har engang sagt, at den største dræber for gruppearbejde er, hvis alle er enige. For ja - vi får alle mange ideer, men vi kan ikke forfølge dem alle. Vi skal lære at vælge de bedste ud.

Alla indstillede sit praktikophold hos virksomheden S.A. Christensen til konkurrencen ”Årets IBA Praktik” og røg hele vejen til toppen af konkurrencen, hvor hun blev slået på målstregen af webudvikler Stine Hummelgaard. 

Alla leder efter et arbejde

Nu leder Alla efter arbejde. Gerne som virksomhedskonsulent hos et stort internationalt firma. Og ja selvfølgelig i Danmark. For nu forstår hun alt dansk, taler det selv glimrende - og kan også selv sætte de danske ord sammen på skrift.

Så Danmark er helt klart hendes nye hjemland. Nu skal hun bare lige have arbejdstilladelsen på plads og finde sig et fast arbejde.

Kontakt