Kærlighed trak Claire fra Malta til Danmark

I 2014 mødte smukke Claire en lyshåret fyr, som var begyndte at studere i hendes hjemland, Malta. Danske Jonas blev hurtigt hendes kæreste, så det var hårdt, da hans studier efter et halvt år var færdige, og han rejste hjem til Danmark.

I ti måneder havde det nyforelskede par et langdistance-forhold, men så besluttede Claire sig for at forlade østaten og flytte op til kæresten i nord. Og det vel og mærket helhjertet.

For Claire gør ikke noget halvt. Så hendes mål var fra begyndelsen, at hun ville lære at tale dansk, tage sig en videregående uddannelse og få sig et spændende job i en dansk virksomhed.

Multimediedesigner

På uddannelsen Multimediedesigner lærer du om interaktivt design og digital kommunikation, og hvordan det skal fungere på mange forskellige platforme.

 • Du arbejder med både den visuelle og tekniske side.
 • Du lærer at forstå virksomheds- og kommunikationsaspekter bl.a. med henblik på reklame og markedsføring.
 • Du får jobmuligheder inden for it- og medieområdet og i den grafiske branche.

Læs mere om uddannelsen her >>

Målrettede Claire kom til Danmark for at være sammen med sit livs kærlighed, få sig en videregående uddannelse og et godt job. Det har hun nu opnået, og parret har netop købt hus sammen i Vejle. 

Kastede sig ud i det danske sprog

Det første halvandet år i Danmark knoklede Claire på med de danske gloser på sprogskolen i Vejle og øvede sig i fritiden på kæresten og hans familie. Herefter begyndte hun at læse til multimediedesigner på IBA i Kolding. Hun kom ind på et internationalt hold og blev undervist på engelsk, men i mellemtiden blev hun dygtigere og dygtigere til at tale og forstå dansk.

Så da de studerende på deres 4. semester skulle finde praktikvirksomheder, fik Claire uden problemer job hos et designbureau i Vejle. Men ak – virksomheden gik konkurs efter blot en måned, så Claire måtte lede videre efter en egnet praktikplads.

Igen hjalp hendes vilje og fleksibilitet hende, og hun fik hurtigt en aftale med et advokatfirma på Frederiksberg. Her kunne hun fortsætte sin praktik ved at løse webopgaver for dem. Opgaver som stort set kunne løses hjemmefra, så Claire ikke skulle til København hver dag. 

- Man vænner sig til kulden i Danmark lidt efter lidt, for ja sne er jo helt nyt for mig, fortæller Claire, som kommer fra østaten Malta, der ligger i Middelhavet syd for Italien. 

Her står Claire blandt de andre prismodtagere fra dagens første dimissionen.

Claire blev hædret til dimissionen

Den smukke mørkhåret pige kunne derfor med rette holde hovedet højt, da hun blev kaldt op til IBAs rektor på podiet på Koldinghus den 30. januar 2019. For foruden eksamensbeviset som nyuddannet multimediedesigner, kunne Claire også hente sig en flot pris for årgangens absolut højeste karaktergennemsnit. Et rent 12-tal – for det er nemlig den karakter, Claire har fået til samtlige eksaminer. 

Den dygtige pige fra Malta har da også for længst skrevet ansættelseskontrakt med danske Neets i Horsens. Så dagen efter dimissionen begyndte Claire i sit nye job som online content specialist hos det 15-mand store firma, som sælger udstyr til mødelokaler.

Claires kæreste, Jonas, arbejder hos Nature Planet i Middelfart og nu, hvor Claire har fået fast job i Horsens, har parret købt hus i Vejle. Her har de planer om at blive.

Claire er godt på vej med danskerne

Og hvis man spørger hende, hvilke råd hun vil give til andre internationale unge i Danmark, så er svaret klart:

- Tal dansk. Det er afgørende for, om man kan få job i Danmark. Og hold op med at sammenligne den danske kultur med din egen. Tag i stedet de positive briller på, for det hele kommer lige så stille.

Claire føler, at hun er godt på vej med danskerne, og hun ser også flere fordele i at gøre karriere i det danske samfund.

- Her i Danmark er det forholdsvis nemt at have en work-life balance, hvor arbejdsgivere ikke forventer, at man bliver på kontoret til kl. 21 hver aften. Danskere er meget respektfulde og giver plads til hinanden, så der er tid til familie og fritidsinteresser, smiler Claire.

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Adjunkt
 • Per Toft
  Per Toft
  Uddannelseschef