Studiemiljø:

Julie er vild med IBAs nære tilknytning til erhvervslivet

Kombinationen af teori og praksis på et erhvervsakademi er lige Julie Borring. Hun er vild med den nære tilknytning til erhvervslivet, som hun har oplevet på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Så da hun i januar 2017 stod med sit flotte eksamensbevis som professionsbachelor i international handel og markedsføring, ville hun meget gerne have fortsat sit studie på IBA.

International handel og markedsføring

På professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring lærer du at forstå komplekse aspekter af international handel.

Uddannelsen er for dig, som ønsker at arbejde med markedsføring, salgsstyring og ledelse samt forretningsudvikling i en international kontekst, og som gerne vil lære mere marketing på et strategisk og taktisk niveau.

Lær om:

  • Markedsføring.
  • Salgsstyring og ledelse.
  • Forretningsudvikling i en international kontekst.
  • Marketing både på et strategisk og taktisk niveau.
  • Læs mere om uddannelsen her >>

Julie Borring kan godt lide at møde folk, som udfordrer hende. Så hun har taget flere ekstra valgfag på sit studie for at lære så meget som muligt af underviserne.

Underviserne kommer fra erhvervslivet

IBA udbyder ikke kandidat uddannelsen, så Julie har i stedet valgt at læse de sidste to år på Syddansk Universitet i Odense.

- Forskellen på et erhvervsakademi og et universitet mærker man tydeligt på underviserne. Både de faste og dem, der kommer ind som gæsteundervisere. For på IBA kommer de jo direkte fra jobs i virksomheder, siger Julie Borring og fremhæver også de mange opgaver, som hun som studerende har været med til at løse for virksomheder.

Julie Borring opnåede sammen med sin kammerat Allan Dall årgangens højeste karaktergennemsnit på 10,6, da hun dimitterede med den videregående uddannelse som professionsbachelor i international handel og markedsføring. Oveni havde hun deltaget i så meget på sin uddannelse, at hun fik "teamleder-prisen".

Vild med praktikken

Hun glæder sig over, at hun på sit studie har haft mulighed for at komme i praktik af hele to omgange, da det giver en masse praktisk erfaring – samt kontakter i erhvervslivet.

Hun har samtidig selv repræsenteret IBA i de såkaldte ”case competitions”, hvor en gruppe studerende løser en konkret opgave for en virksomhed i løbet af få timer. Og det har hun været utrolig glad for:

- Teorien hænger bedre fast, når man er tvunget til at prøve den af i praksis. Så den kombination af teori og praksis både i praktikken og til konkurrencer er helt unik.

Var begyndt på jura

Det stod ellers ikke i kortene, at dygtige Julie Borring skulle læse sin videregående uddannelse på IBA. For faktisk var hun i gang med første år af jurastudiet, da hun fik øjnene op for uddannelsen som markedsføringsøkonom.

Så hun sprang fra juraen og over til professionsbacheloruddannelsen. Men da hun fra begyndelsen havde indstillet sig på, at uddannelsen skulle tage fem år, vælger hun nu at fortsætte sit studie for at få en kandidatgrad.

- Hvis jeg kunne tage kandidatuddannelsen på IBA, så ville jeg gøre det. For IBA kan noget unikt – nemlig at kombinere teori og praksis, så teorien binder bedre fast, siger 23-årige Julie Borring.

Deltog i forskningsprojekt

Julie var i løbet af studiet - sammen med studiekammeraten Anita Aamand Jensen - med til at præsentere et forskningsprojekt, som to af hendes undervisere på IBA havde gennemført. Det foregik foran bil-forhandlere i henholdsvis Kolding og Roskilde.

Den oplevelse kan du læse mere om her >>

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - nye studerende