Finansøkonom

Julie fik en pris for at tage hånd om sine medstuderende

Hun meldte sig som tutor for at tage godt imod de nye studerende, da hun selv havde læst i et år. Hun ville gerne give sine egne erfaringer videre til dem, der lige var begyndt. Erfaringer i, hvordan man som studerende kommer til at føle sig så tryg, at man tør åbne munden i timerne.

- Jeg vil gerne skubbe lidt til de introverte i den nye klasse. Gerne give dem mod til at turde gå ud af deres komfortzone og prøve noget nyt. For det har hjulpet mig selv rigtig meget at gøre det. Og uddannelsen bliver bare så meget sjovere – hvis man tør deltage i undervisningen, fortæller 20-årige Julie Flindt Astrup.

Finansøkonom

På finansøkonomstudiet lærer du at kombinere teori og praksis, så du får et solidt fagligt fundament og samtidig forstår, hvordan teorien og dine kompetencer sættes i spil i den finansielle sektor. Denne kombination, klæder dig godt på til job i den finansielle sektor.

På studiet arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder; klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer fra den finansielle sektor, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Læs mere om Finansøkonom uddannelsen >>

Julie fik en studiepris for sit store arbejde med at hjælpe de nye studerende på plads på studiet.

Hun har som yngste studerende i klassen netop færdiggjort sin videregående uddannelse som finansøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding. Og her blev hun kaldt op til rektor en ekstra gang og fik en studiepris for sit store arbejde med at hjælpe de nye studerende på plads på studiet. Og sin oprigtige interesse for andre studerende.

- Jeg fulgte dem nogle hele dage i begyndelsen, men efterfølgende har jeg ofte mødt dem på gangene og fået en snak om studiet. Jeg vil gerne svare på deres spørgsmål og har også spurgt ind til, om studiet lever op til deres forventninger. Det er jo lige nøjagtigt det, de kan snakke med en medstuderende som mig om, forklarer Julie.

Til dimissionen står Julie lidt genert midt mellem sine klassekammerater oppe foran. Hver gang en ny fra klassen bliver råbt op og slutter sig til flokken, sender hun ham eller hende et smil. Og de smiler tilbage til den imødekommende klassekammerat.

Hun glæder sig over, at hun har gået på et mindre akademi, hvor underviserne er tætte på de studerende og fungerer som vigtige sparringspartnere undervejs. Sammen med tutorerne.

Hun vil gerne påvirke de studerende til at være omstillingsparate i deres uddannelse. Det har hun også selv måtte være undervejs. For da hun gik på Fredericia Gymnasium, drømte hun om at blive advokat. Men så blev hun glad for faget erhvervsøkonomi – og fik øjnene op for studiet til finansøkonom på IBA.

Her står Julie sammen med prismodtagerne fra de andre uddannelser. 

Som en indbygget del af sin videregående uddannelse på IBA har hun været i tre måneders praktik hos Beierholm Kolding, som er et revisionsselskab med statsautoriserede revisorer, som arbejder inden for mange brancher.

-  Det, som jeg synes er spændende ved at sidde på et revisionskontor, er at bruge det, jeg har lært på studiet. Det kræver stor forståelse for, hvilken situation kunden befinder sig i. Herunder Corona – har revisionsarbejdet været vigtigt for, om kunderne overhovedet har kunne søge hjælpepakker, hvis deres likviditet var berørt, fortæller Julie, som efter sommerferien begynder i en trainee-stilling i sin praktikvirksomhed.  

Læs mere om uddannelsen Finansøkonom >>

05.07.2021

Kontakt

  • IBA optagskontor
    IBA optagskontor
    Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.