E-HANDEL:

Josephine vil bruge sin viden om markedsføring i webshops

Når Josephine Thrane Jensen handler i en webshop, kan hun slet ikke lade være med at tænke, hvordan den kan forbedres. For i takt med at hun får mere viden om den digitale kunderejse, får hun mere og mere viden om, hvordan kunderne bedst navigerer igennem en webshop.

Siden august har den 23-årige Josephine læst til professionsbachelor i e-handel på IBA Erhvervsakademi Kolding. En top-up uddannelse som bygger videre på hendes Markedsføringsøkonom – også fra IBA.

E-HANDEL

E-handel er en top up uddannelse, som tager halvandet år. Den ligger sig oven på en toårig erhvervsakademiuddannelse - og tilsammen bliver de til en professionsbachelor.

Markedsføringsøkonom på IBA - er en af de oplagte erhvervsakademiuddannelser og læse inden e-handel. 

En anden kan være multimediedesign, som også kan læses på IBA.

Der er indbygget praktikophold på 12 uger på e-handels uddannelsen. Det er på 3. semester, og de studerende er selv ansvarlige for at finde en praktikvirksomhed. Men de får masser af hjælp fra IBA Karriere.

Få en status på e-handel og mød Josephines mentor

Læs mere om adgangskravene til e-handel

Josephine Thrane Jensen

- Vi har mange forskellige fag på e-handel – men oftest tre ad gangen. Og så går vi til eksamen i dem og går videre til de næste fag. Blandt andet har vi lært en del om opbygningen af webshops og den digitale forretningsforståelse, fortæller Josephine Thrane Jensen fra Kolding.

Josephine gik fra Markedsføringsøkonom til e-handel

Kombinationen af uddannelserne Markedsføringsøkonom og e-handel kan Josephine varmt anbefale:

- Da jeg blev færdig som Markedsføringsøkonom kunne jeg bare mærke, at den her uddannelse i e-handel trak i mig. Jeg fik lyst til at vide mere. Jeg tænkte også, at uddannelsen ville gøre det muligt for mig at skille mig ud og samtidig have ny og relevant viden.

Josephine Thrane Jensen

- Jeg tror slet ikke, at det er gået op for mig, hvor meget jeg egentlig har taget med mig allerede. Det her er bare mega-spændende og fanger mig virkelig, fortæller Josephine Thrane Jensen, som siden august har læst top-up’en e-handel på IBA.

Josephine vil gerne give god kundeservice i en webshop

Selv om Josephine først skal ud i 12-ugers praktik til august 2021, er hun allerede begyndt at tænke på, hvilket praktikophold hun drømmer om. Og det skal helt sikkert været i en webshop. Måske én som også har en fysisk butik.

For de seneste to år har Josephine ved siden af sine studier haft job hos Ilva i Kolding. Primært i boligforretningens kundeservice. Og her er hun både glad for den fysiske kundekontakt og samtidig kontakten med leverandørerne. Så begge dele må gerne være en del af den kommende praktik.

Og det at stille høje krav til praktikopholdet, er Josephine formentlig ikke ene om på holdet. For niveauet i den nye klasse er højt.

- Man kan mærke, at folk virkelig er seriøse og vil lære noget. Flere har startet egne webshops undervejs og vil ikke bare have uddannelsen, men også en masse læring med herfra. Læring - som de kan gå direkte ud at bruge, fortæller Josephine, der bor i Kolding sammen med sin kæreste.

E-handel er en populær uddannelse

Kun fire andre steder i landet kører den halvandet år lange top-up, og det er først her i 2020, at IBA Erhvervsakademi Kolding har fået lov at oprette 36 pladser på uddannelsen. Og der var da også venteliste, da studieåret begyndte.

Og det har selvfølgelig sin pris sådan at være på det første hold:

- Vi er jo en form for testkaniner, så vi har da også efterspurgt et tydeligt billede på, hvad det er, vi kommer til at kunne, når vi er færdige. Men det synes jeg så også, at vi har fået, fortæller Josephine, som også beretter, at underviserne lige har skullet koordinere lidt ekstra her i begyndelsen for at få det hele til at lykkes.

Josephine Thrane Jensen

Josephine er opvokset i Kolding og har taget sin ungdomsuddannelse på IBC. Før hun begyndte på IBA havde hun et sabbatår, hvor hun arbejdede i Liva Stormarked – blandt andet med kundeservice. Da hun var ude i praktik, som en indbygget del af sin uddannelse som markedsføringsøkonom, havde hun sit praktikophold hos Trademark Textiles i Kolding. 

Hun er én af 14 markedsføringsøkonomer

Josephine går i klasse med 13 andre markedsføringsøkonomer.Derudover kommer 14 af hendes medstuderende som multimediedesignere – mens de sidste er fra uddannelser som Entreprenørskab og design, handelsøkonom og serviceøkonom.

Få en status på e-handel ved årskiftet 20/21 og mød Josephines mentor

Læs mere om uddannelsen til e-handel 

 

27.11.2020

Kontakt

Josephine Thrane Jensen
- Det her er hands-on. Det er jo det, der er ved IBA. Så vi har også allerede haft to store projekter, hvor vi har udviklet koncepter og oprettet webshops. Og her opfordrer underviserne os til at arbejde i grupper – på tværs af de uddannelser, vi har læst tidligere. For på den måde bruger vi jo hinandens kompetencer.
Josephine Thrane Jensen