Jeg er gået efter en uddannelse, der åbner så mange døre som muligt

36-årige Mette Krog er et glimrende eksempel på, at der er flere veje til en videregående uddannelse. Hendes vej slog et kæmpe sving helt om på den anden side af Jorden, hvor hun boede i seks år, før hun vendte hjem til Danmark igen for at studere Markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Om uddannelsen Markedsføringsøkonom

På uddannelsen lærer du bredt om marketing, salg, ledelse, kommunikation og økonomi, og om hvordan de forskellige områder arbejder sammen i virksomheden.

Du får et grundigt indblik i de mange faktorer, der påvirker en salgssituation, og du får en god forståelse for, hvordan en virksomhed opnår de mest optimale forhold såvel internt som eksternt.

Uddannelsen tager to år. Heraf er du tolv uger i praktik.

Syntes du, at det lyder som noget for dig? Så læs mere om uddannelsen her!

Mette Krog

Mette Krog ser Markedsføringsøkonom som en dør, der åbner mange muligheder. Hun går med en drøm om engang at blive selvstændig eller komme til at arbejde med ledelse. – Jeg kan rigtig godt lide at fungere som vejleder for andre og bringe noget positivt ind i deres liv, siger hun.

Inden sin udrejse havde hun først et par stoppesteder herhjemme. For efter hun blev færdig som handelsstudent fra Ribe Handelsskole, fik hun elevplads i en skobutik i Odense, inden hun rykkede videre til Aarhus. Her arbejdede hun både som barista og i en kreativ forretning, indtil eventyrlysten lokkede hende videre til Australien.

- Jeg rejste på den ordning, der hedder en ”Working Holiday”. Den betyder, at man køber et forholdsvist billigt visa til at rejse og arbejde i landet i et år, fortæller Mette.

Men det ene år endte nu med at blive til seks år ”down under”.

For ganske hurtigt mødte hun sin kæreste, der er udlært tømrer, så hun blev ved med at få fornyet sit ophold, mens hun arbejdede på det traditionsrige Hamilton Hotel i millionbyen Brisbane.

- Men efterhånden fik jeg lyst til at få mere på mit CV og få et arbejde, som bliver betalt bedre. Og det kræver som regel, at man er nødt til at få sig en uddannelse, siger hun.

Markedsføringsklassen sidder sammen på trapperne.

Her er Mette Krog (nederst til venstre) med hele sin klasse af kommende markedsføringsøkonomer.

Derfor købte hun en returbillet hjem til et studieliv i Danmark. At valget faldt på Markedsføringsøkonom er langt fra tilfældigt. Mette forklarer, at den uddannelse havde hun allerede kig på, da hun blev student.

- Da jeg gik på handelsskolen, elskede jeg faget afsætning, og samtidig kan jeg godt lide at arbejde kreativt. Derfor har jeg længe haft kig på at læse Markedsføringsøkonom, fordi den uddannelse rummer begge dele, siger Mette og tilføjer:

- Det passer mig også rigtig godt, at uddannelsen ikke tager alt for mange år. Jeg vil hellere blive hurtigere færdig, og så kan jeg altid bygge ovenpå bagefter.

Mette Krog

Mette Krog er begyndt på Markedsføringsøkonom med en bagage, der blandt andet rummer en studentereksamen fra Ribe og seks års arbejde i Australien.

Vel hjemme i Danmark skulle hun finde et sted at studere. Valget faldt på Kolding, som hun ikke kendte meget til på forhånd. Hun valgte med både hjerne og hjerte. For hun har allerede en bror, som bor i byen, og hun vurderede, at det nok var nemmere at få en lejlighed her sammenlignet med Aarhus eller København.

- Og så ligger Kolding bare godt, hvis man er sådan én som mig, der elsker at være på farten. Jeg kan gå lige ned til stationen og tage toget i alle retninger.

Hvad hun skal bruge sin uddannelse til, er Mette helt åben overfor. Hun vil gerne være selvstændig, men det rette job, som udfordrer hende kreativt, er hun også fuldstændig frisk på.

- Hvor vil du være om fem år? Sådan et spørgsmål kan jeg slet ikke svare på. Jeg har selvfølgelig både ønsker og drømme, men de ændrer sig hele tiden. Derfor er jeg også gået efter en uddannelse, som åbner for så mange døre som muligt. Også til udlandet.

14-09-2022

Kontakt

Mette Krog
- For mig er Markedsføringsøkonom en uddannelse, hvor man kan blive ved med at bygge ovenpå. Det er et godt udgangspunkt for at blive ved med at uddanne sig.
Mette Krog
Læser til markedsføringsøkonom