It-freelancehus giver jobgaranti til IBAs kommende webudviklere

Det giver mening, at Uddannelses- og forskningsministeriet begrænser optaget på uddannelser, som har høj arbejdsløshed. Men netop på it-området er dimensioneringen alt for tilbageskuende, siger salgschef Susanne Sønderskov fra Danmarks hurtigst voksende freelancehus Miracle-Buddyshop.

Huset blev etableret i 2009 og er i dag iblandt de tre største IT-freelancehuse i Danmark.

Webudvikling

Webudvikling er en professionsbacheloruddannelse på halvandet år for studerende, som de første to år har læst uddannelserne Multimediedesigner eller Datamatiker.

Studerende kan læse webudvikling på erhvervsakademier følgende otte steder i landet: Kolding, Esbjerg, Odense, Aarhus, Ålborg, København, Lyngby og Roskilde

Læs mere om uddannelsen i webudvikling >>

Læs også: Rekordmange vil læse Webudvikling >>

Læs også mere om IBAs samarbejdspartner: Miracle Buddyshop>>

Susanne Sønderskov

Susanne Sønderskov er salgschef i det fremadstormende it-freelancehus Miracle-Buddyshop og har så svært ved at skaffe nok nyuddannede webudviklere, at hun nu knytter tættere bånd med IBA. 

Behovet for webudviklere vokser

Susanne Sønderskov har fulgt behovet for nyuddannede webudviklere, som kan programmere til enten backend eller frontend på et website. Og hun har set efterspørgslen eksplodere de senere år. Så det frustrerer hende, at ministeriet hindrer flere studerende i at tage uddannelsen:  

- Vi kan sælge alle dem, vi kan skaffe! Så de nyuddannede bliver revet væk. Så hver gang en ny it-gigant offentliggør, at de planlægger at lægge et nyt datacenter i Danmark, så tænker jeg: ”Jamen hvor vil I få folkene fra?”.

Som konsekvens af det, har salgschefen indledt et samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding, som skal fungere allerede på studiet. Et samarbejde hvor Miracle-Buddyshop garanterer de studerende, at freelancehuset efterfølgende vil ansætte alle dem, der har lyst.

IBA bruger allerede gæsteundervisere fra freelancehuset og vil fremover også bruge freelancehuset til at skaffe nogle af de cases og eksamensopgaver, som de studerende arbejder med på uddannelsen.

Må ikke uddanne nok

Det håber salgschef Susanne Sønderskov får de studerendes interesse vakt, før de når at skrive under på ansættelseskontrakter andre steder.

Da det nyeste hold blev spyttet ud i januar, havde alle på nær én havde fået job, da rektor overrakte eksamensbeviser til dimissionen. Og den sidste studerende fik job lige efter.

Så selv om flere virksomheder efterfølgende kontaktede IBA, fordi de manglede arbejdskraft, kunne uddannelseschef Per Toft ikke hjælpe. Men blot forklare, at det næste hold af hans webudviklere bliver færdige til januar 2018.

Uddannelseschef Per Toft

Uddannelseschef Per Toft fra IBA Erhvervsakademi Kolding ærgrer sig gul og blå over, at han ikke kan uddanne nok webudviklere til at dække den store efterspørgsel, som er i Sydjylland.

Ledighedstal er misvisende

Det ærgrer uddannelseschefen, at han ikke kan lade udbuddet følge efterspørgslen.

- Det er så brandærgerligt, at vi er dimensioneret på grund af ledighedstal fem år tilbage. Ikke mindst fordi vi dengang havde en helt anden studieordning. Siden har vi ændret studieordningen sammen med branchen, så den nu passer fuldstændigt til virksomhedernes behov. Og det har fået webudviklerne i høj kurs, fortæller Per Toft.

Han har i år måtte sige nej til flere end 20 nysgerrige og kvalificerede unge, som gerne ville begynde på studiet i Kolding. På grund af dimensioneringen må han kun lade 34 unge komme igennem nåleøjet hvert år.

Det ærgrer ham, for selv om behovet for it-arbejdskraft er størst i storbyerne, så lider virksomheder i det sydjyske:

- Her i vores område mangler virksomhederne nyuddannede webudviklere. Og når unge kan vælge og vrage mellem tilbuddene i storbyerne, så er de yderst svære at lokke til Sydjylland. Med mindre at de har læst deres uddannelse her og allerede har en tilknytning til området.

Uddannelseschefen håber derfor, at ministeriet vil ændre dimensioneringen på uddannelsen.  

Læs om uddannelsen Webudvikling på IBA >>

15-08-2017
 

Kontakt

  • Per Toft
    Per Toft
    Uddannelseschef
  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
Martin Johansen
- Underviserne på webudvikling har fingrene på pulsen, så jeg kan bestemt anbefale andre at gå den vej.
Martin Johansen
Har taget uddannelsen Webudvikling
Ansat hos SEO-Services
Læs Martins historie her >>
Stine Hummelgaard
- En ting som jeg synes har været rigtig positiv fra uddannelsen er den måde man kobler teori og praksis på. At man først lærer teorien, og så får man også lov til at udføre den i praksis.
Stine Hummelgaard
Digital koordinator hos Autohuset Vestergaard
Uddannet professionsbachelor i webudvikling i januar 2018
Historien om hvordan Stine fik job i sin praktikvirksomhed >>