International Week: Studerende fra hele Europa samles i Kolding

Så kan finske Heini King sætte et grønt flueben ud for Danmark. Hun har aldrig før været her i landet, men i denne uge har hun været i Kolding for at deltage i International Week på IBA.

- Alt er gået godt. Det har været både travlt og oplevelsesrigt, smiler Heini, som til dagligt går på LAB University of Applied Sciences, der ligger 100 kilometer fra den finske hovedstad Helsinki.

Fakta

På IBA har du en lang række muligheder for at få international erfaring:

  • Erasmus udveksling
  • Magellan Exchange
  • Andre udvekslingsprogrammer
  • Kortere studieophold i udlandet
  • Sommerskole i udlandet
  • Praktik i udlandet

Læs mere om dine internationale muligheder her >>

Foto af Heini

Heini King vil gerne arbejde med digital markedsføring, så hun er meget glad for opgaven under International Week, hvor det handler om at lægge en markedsføringsplan for Skærsøgaard Vin.

Ugens program er arrangeret af IBA Erhvervsakademi Kolding. På tilsvarende vis er studerende samlet på universiteter over hele Europa, som IBA samarbejder med. Heini er glad for, at hun valgte at sætte kursen mod Kolding.

- Både når det gælder netværk og det faglige, har det været en god uge. Jeg har stor interesse i at komme til at arbejde i et internationalt miljø, og det har denne uge givet en god smagsprøve på. Og så har vi virkelig haft en spændende businesscase at arbejde med, siger Heini.

Foto af Gitte

Gitte Reeckmann fortæller, at IBA med stor fornøjelse deltager i International Week, hvor studerende fra andre lande bliver blandet med danske studerende i en uge. Samtidig er der flere IBA-studerende, som rejser ud i en uge til de europæiske universiteter, som IBA samarbejder med.

Det er lokale Skærsøgaard Vin, som stiller en opgave til de studerende. Den handler i bund og grund om, hvordan de kan hjælpe vingården med at øge salget. Det er en krævende – og også lidt overrumplende – opgave, siger Heini:

- Jeg er i hvert fald overrasket over, at der bliver produceret vin på så højt niveau i Danmark. Det er jeg ikke sikker på, at alle er klar over, og det er en del af opgaven at få gjort opmærksom på det, forklarer hun.

Foto af Gitte

I løbet af ugen får de studerende også tid til at studere Kolding. Her lægger Gitte Reeckmann planen for ”Group Walk Tour de Kolding”.

International smagsprøve

IBA samarbejder med 12 europæiske universiteter om International Week. Det betyder, at også de danske studerende drager ”hjemmefra” og i stedet vælger at få deres undervisning i Paris, Valencia, Wien eller en af de andre byer, der deltager i samarbejdet.

- Mange af vores studerende overvejer, om de skal tage et helt semester i udlandet. Ved at deltage i International Week giver vi dem mulighed for at lige afprøve i en uge, om det er noget for dem at rejse ud for at studere i et internationalt miljø, siger underviser Gitte Reeckmann.

Stemningsfoto

I løbet af ugen får de studerende også tid til at studere Kolding. Her lægger Gitte Reeckmann planen for ”Group Walk Tour de Kolding”.

31/03/2023

Kontakt

- Mange af vores studerende overvejer, om de skal tage et helt semester i udlandet. Ved at deltage i International Week giver vi dem mulighed for at lige afprøve i en uge, om det er noget for dem at rejse ud for at studere i et internationalt miljø.
Gitte Reeckmann
Underviser på IBA