IBA-underviser gav forelæsning på historisk universitet

Med rødder tilbage til år 1925 har Krakow University of Economics en lang historie bag sig. Universitet finder man i en smuk, gammel bygning, som sagtens kunne rumme et kunstmuseum fyldt med malerier fra renæssancen.

Men bag den tunge egetræsdør finder man i stedet et europæisk universitet i topklasse. Her går 15.000 studerende fordelt på fire fakulteter, hvor de bliver undervist inden for finans, filosofi, retspleje og internationale forhold. Og meget mere.

Foto af Ditte

Ditte Hoffmann Kærslund foran universitetets hovedindgang, hvor det velkendte latinske påbud ”bed og arbejd” står over døren.

I uge 9 var en del af de studerende til forelæsning med Ditte Hoffmann Kærslund fra IBA Erhvervsakademi Kolding. Som gæste-forlæser præsenterede hun blandt andet sit forskningsprojekt om trendmekanismer, som bygger på interview med ti prisvindende, danske designvirksomheder.

De studerende blev klogere, men også for Ditte var det en spændende erfaring at undervise mere end 1100 kilometer hjemmefra.

Foto af Ditte og Sylwia

På turen mødte Ditte blandt andre Sylwia Rutkowska, som har ansvar for det internationale program på det polske universitet.

- Som et dansk akademi er det vigtigt, at vi søger det internationale samarbejde. Der er masser af inspiration at hente, når man kigger ud over grænserne og ser, hvordan andre arbejder. Og selv om det var mig, som var her for at holde oplæg for deres studerende, så er der også mange tværkulturelle ting, som jeg kan tage med hjem og trække ind i min undervisning, siger Ditte efter mødet med både studerende og undervisere i Krakow.

Stemningsfoto fra forelæsning

Mange overværede de to forelæsninger, som Ditte gav i løbet af sit besøg på universitet i Krakow.

Hendes forelæsninger kom til at indgå som en del af et større internationalt projekt med hovedtitlen ”Modern Retail Management”. Og Ditte håber på, at der bliver mulighed for et videre samarbejde med det polske universitet.

- Der er ikke noget, som er aftalt endnu. Men vi er enige om, at det kunne være rigtig interessant at fortsætte samarbejdet mellem IBA og universitetet i Krakow, siger hun.

Foto af Ditte

IBA har en international profil som en indbygget del af sit navn. Og derfor er det også vigtigt med internationale forbindelser og inspiration derfra, mener Ditte Hoffmann Kærslund.

09/03/2023

Kontakt