IBA-dimittender står med stærke jobmuligheder

En uddannelse på et erhvervsakademi, ikke mindst IBA, er et effektivt afsæt til job og karriere. Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Faktisk har nyuddannede fra IBA lavere ledighed end nyuddannede fra alle andre videregående uddannelsesinstitutioner i Kolding.

Fakta

Blandt institutionerne i Kolding var ledigheden for 2018-dimittender i 2020:

 • IBA Erhvervsakademi Kolding: 8,88%
 • UC Syd Campus Kolding: 8,95%
 • Syddansk Universitet, Campus Kolding: 17,54%
 • Designskolen Kolding: 23,5%

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Emma Christensen ude foran IBA.

Emma Christensen fik job i sin praktikvirksomhed VS Automatic A/S efter et rigtig godt praktikophold.

22-årige Emma Christensen blev færdig med uddannelsen Markedsføringsøkonom denne sommer. Nu er studiepladsen skiftet ud med en kontorplads hos virksomheden VS Automatic A/S i Horsens, hvor hun arbejder som SoMe og Marketing Koordinator.

Hun er et af eksemplerne på en succesfuld overgang fra studie til job, da hun stod med en ansættelseskontrakt kort tid efter, hun blev færdig med sin uddannelse. I øvrigt i samme virksomhed, som hun havde været i praktik i løbet af studiet.

- Det er selvfølgelig fedt, for jeg havde en virkelig god praktikperiode og er rigtig glad for mit job, siger Emma Christensen, der i løbet af sit praktikforløb fortalte sin chef, at hun rigtig gerne ville have job hos dem.

- Det betalte sig at gå ud af min comfort zone, være åben og tage initiativ, siger hun.

Generelt har dimittenderne fra IBA begrænset ledighed i årene efter, de færdiggør uddannelsen. Det viser beregninger fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Ministeriet har kigget på ledighedstallene for nyuddannede i deres 2. år som færdiguddannet.

Seneste opgørelse viser, at kun 8.88 procent af dimittenderne fra 2018 var ledige i 2020. Det tal er både lavere end de to foregående år på IBA, lavere end landsgennemsnittet for erhvervsakademier og det laveste blandt videregående uddannelsesinstitutioner i Kolding.

Det glæder Niels Egelund, der er rektor på IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Det er selvfølgelig positivt. Jeg tror, at vores praksisnære uddannelser og praktikopholdet betyder rigtig meget i den sammenhæng. Vi ved eksempelvis, at 35 procent af vores studerende får job i deres praktikvirksomhed. Og så gør vi rigtig meget for at hjælpe dimittenderne godt videre, siger Niels Egelund.

Da Emma Christensen denne sommer blev færdig på uddannelsen Markedsføringsøkonom, følte hun sig klar til job.

- For mig skyldtes det i høj grad praktikopholdet. Jeg følte mig rigtig godt klædt på til den virkelige verden, siger hun.

Hun havde også gjort brug af forskellige tilbud fra IBA, hvor særligt IBA Karriere arbejder for at give dimittenderne selvtillid, redskaber og netværk, der kickstarter livet på arbejdsmarkedet.

- Det er en rigtig god idé at gøre brug af sådan nogle tilbud. Jeg har blandt andet fået tips til mit CV og hjælp til at klarlægge mine styrker og svagheder, siger hun.

Fakta

Rapporten fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser den gennemsnitlige ledighed i 4.-7. kvartal efter fuldført uddannelse på videregående uddannelsesinstitutioner.

Fuldførte, der er i gang med en ny uddannelse eller udvandret, medregnes som ikke-ledige.

Blandt institutionerne i Kolding var ledigheden for 2018-dimittender i 2020:

 • IBA Erhvervsakademi Kolding: 8,88%
 • UC Syd Campus Kolding: 8,95%
 • Syddansk Universitet, Campus Kolding: 17,54%
 • Designskolen Kolding: 23,5%

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

20-08-2021

Kontakt

 • IBA optagskontor
  IBA optagskontor
  Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
 • Britt Johnsen
  Britt Johnsen
  Kommunikationschef
Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.