IBA udklækker sine første finansbachelorer

Forventningsfulde forældre, kærester og arbejdskolleger kigger alle på skift over mod de lukkede døre. Ja sågar en baby på seks måneder, siddende på sin mors arm, venter utålmodigt på, at dørene skal gå op.

Bag dørene sidder de to studerende, som bliver de første nogensinde til at færdiggøre uddannelsen til finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. En uddannelse, som akademiet fik lov at oprette for tre et halvt år siden, og som afsluttes med forsvar af et bachelorprojekt.

Finansbachelor

Med en professionsbachelor i finans, populært kaldet ”Finansbachelor”, bliver du specialiseret inden for rådgivning i den finansielle sektor.

Få dybdegående kendskab til:

  • Salg
  • Finansiering
  • Privat- og erhvervsøkonomi.

Læs mere om uddannelsen Finansbachelor >>

Nicolai Toftegaard og Maria Winther Eriksen med rektor Niels Egelund og uddannelseschef Helle Melgaard

Nicolai Toftegaard og Maria Winther Eriksen blev de første to finansbachelorer udklækket fra IBA Erhvervsakademi Kolding nogensinde. Her er de flankeret af rektor Niels Egelund og uddannelseschef Helle Melgaard. 

De første to

I eksamenslokalet til venstre sidder babyens far, den 22-årige Nicolai Toftegaard, og i lokalet til højre er det hans holdkammerat, Maria Winther Eriksen på 28 år.

Endelig. Den første dør går op, og Maria kommer ud og kan lade sig hylde og omfavne af sine ventende forældre og kæreste. Tre et halvt år studie er forløst med en færdig eksamen.

Bag blomsterbuketter kan hun glædestrålende se til, at holdkammeraten Nicolai kommer ud fra sin eksamen og bliver omfavnet af sin kæreste og deres lille datter.

Nicolai Toftegaard med datteren Nicoline og kæresten Ninna Gruelund

Finansbachelor Nicolai Toftegaard havde taget datteren Nicoline og kæresten Ninna Gruelund med til sin afsluttende eksamen på IBA. Eller rettere – han havde faktisk bedt dem om at blive hjemme, da det ikke var nødvendigt. Men kæresten Ninna overraskede ham ved at tage turen fra Bogense med den 6-måneder gamle datter for at kunne tage imod ham, når han kom ud. Her skåler de i bobler med rektor Niels Egelund. 

De fleste har fået job

Med favnen fuld af klirrende glas og brusende bobler kommer IBAs rektor, Niels Egelund, og uddannelseschef Helle Melgaard til for at lykønske. Jubii – de første to færdige finansbachelorer ud af et hold på 15 dygtige studerende! Og det vel og mærket 15 – hvoraf de fleste allerede har fået job. Selv om de officielt først dimitterer fra IBA den 30. januar.

Nicolai og Maria er ingen undtagelse. De har begge været ansat som trainees siden årsskiftet. Nicolai hos ejendomsmæglerkæden EDC i Søndersø tæt på Bogense, hvor han bor med sin familie, og Maria hos Frøs Sparekasse i Haderslev - 650 meter fra hvor hun og kæresten bor.

Både forældre, kæreste og arbejdskolleger var mødt op for at kramme på Maria Winther Eriksen, da hun kom ud fra det afsluttende forsvar af sit bachelorprojekt. Og fordi hun og holdkammeraten Nicolai samtidig blev akademiets første finansbachelorer nogensinde, stod rektor Niels Egelund klar med bobler. 

 Maria Winther Eriksen med underviser Helle Næss-Schmidt Risdal og rektor Niels Egelund.

Maria flankeret af underviser Helle Næss-Schmidt Risdal og rektor Niels Egelund.

De er skræddersyet til virksomhederne

At så mange af finansbachelorerne allerede har fået job, er bestemt ikke en tilfældighed, hvis man spørger rektor Niels Egelund:

- Vi agerer midt i et område, som er ved at udvikle sig til et finansielt center. Derfor er det selvfølgelig livsvigtigt, at vi som akademi kan levere den dygtige og kvalificerede arbejdskraft, som branchen efterspørger.

Uddannelseschef Helle Melgaard forklarer, at netop finansbacheloruddannelsen er skræddersyet til ønskerne fra den finansielle sektor, fordi de studerende foruden en solid teoretisk viden også får en god portion praktisk erfaring med sig på uddannelsen:

- Det her er den eneste af vores uddannelser på IBA, hvor praktiktiden ligger midt i forløbet, og hvor vi samtidig har forlænget praktikken, så den varer fem måneder. På den måde får de studerende stor glæde af deres egne og hinandens erfaringer, når de kommer tilbage fra praktik. Erfaringer som kan indgå i undervisningen og som samtidig kan gøre det langt lettere for hver enkelt at relatere sig til teorien i undervisningen.

IBA lægger sig i det sidste studieår i selen for at tilrettelægge undervisningen, så den enkelte studerende kan bibeholde et studiejob hos sin praktikvirksom nogle dage om ugen. På den måde får de studerende et helt års erfaring fra et studiejob oveni.

Mikkel Ringtved er også uddannet Finansbachelor.

Læs om hans oplevelse som praktikant i Danske Bank >>

Kontakt

Nicolai Toftegaard
- Vi har haft et rigtig godt sammenhold på holdet og har været en bred samling af studerende – størstedelen jyder. Så jeg har da lige måtte tillære mig et par jyske gloser for at klare mig
Nicolai Toftegaard
Uddannet Finansbachelor i 2019
Trainee som ejendomsmægler hos EDC i Søndersø på Nordfyn
Læs Nicolais historie >>
Maria Winther Eriksen
- Med min finansbachelor-uddannelse kommer jeg med en meget stor teoretisk viden i mit nye job. Den kan jeg give videre til mine nye kolleger, hvoraf nogle af dem ikke har været på skolebænken længe.
Maria Winther Eriksen
Uddannet Finansbachelor i 2019
Finans-trainee hos Frøs Sparekasse i Haderslev
Læs Marias historie >>