IBA udbyder ny professionsbachelor i e-handel

Ministeren har godkendt, at IBA Erhvervsakademi Kolding må udbyde professionsbacheloruddannelsen i e-handel fra sommer ’20.

Uddannelsen tager halvandet år og lægger sig som en top-up til uddannelser som Markedsføringsøkonom og Multimediedesign. 

Studerende på Entreprenørskab og design vil ligesom studerende fra Finansøkonom også få adgang til uddannelsen, når de har været igennem et specielt designet opkvalificeringsforløb. 

Mål for uddannelsen fra studieordningen

Viden
Den studerende har viden og forståelse for

 • datadrevet marketing og salg
 • e-handel som disciplin
 • Teorier og metoder til strategisk analyse af den digitale forretning
 • Centrale teorier og metoder til optimering af kundens oplevelse.

Færdigheder
Den uddannede kan

 • analysere data til udvikling af forretningens salgs- og marketingstrategier
 • anvende relevante metoder og rette værktøjer til dataanalyse
 • udvikle kreativt indhold til salg og markedsføring af den digitale forretning
 • mestre forskellige metoder til at analysere forretningen interessenter med kundens oplevelser i centrum
 • identificere relevante indsatser som skal udvikle og forbedre konkurrenceparametre for at skabe og vedligeholde kunderelationer i den digitale forretning, samt formidle løsningsmuligheder til interne og eksterne samarbejdspartnere.

Kompetencer
Den uddannede kan

 • selvstændigt indgå i tværgående teams i en e-handelsvirksomhed
 • håndtere komplekse udviklingsopgaver i forbindelse med optimering af den digitale forretning
 • identificere egne læringsbehov og strukturere egen læring i forskellige læringsmiljøer inden for e-handel.

De studerende på den nye e-handel uddannelse bliver dygtige til at håndtere komplekse udviklingsopgaver i forbindelse med optimering af den digitale forretning, de får en stor viden om datadrevet marketing og salg og kan udvikle kreativt indhold til webshops.

Uddannelsen har hidtil kun været udbudt i København, Aarhus og Odense – men kan fra sommer også læses i Kolding og i Skive.

Og det glæder Søren Harresø, som er indehaver af herretøjsforretningen Harresø. Butikken har ligget centralt i Kolding i fire år, men åbnede i januar også en webshop. Og dette med så stor succes, at indehaverne spår, at webshoppen inden for de næste 2-3 år vil stå for halvdelen af butikkens omsætning.

At udnytte de nye muligheder kræver hjælp fra kompetente medarbejdere, som for eksempel kunne have læst den nye uddannelse i e-handel.

- Medarbejdere med den nye uddannelse kan helt sikkert blive interessante for os. For efter at vi åbnede vores webshop i januar, kan vi da godt mærke, at vi bruger mere og mere energi på den. Vi skal jo følge med og blive ved med at lægge flere og flere lag på. Så vi vil da på sigt skulle kigge os om efter medarbejdere med kompetencer inden for e-handel, som vi ikke selv har, siger Søren Harresø.

IBA arbejder nu på højtryk for at få den nye e-handels uddannelse på plads. Den videregående uddannelse bliver dermed den 10. fuldtidsuddannelse erhvervsakademiet kan tilbyde. IBA har årligt godt 1400 studerende på fuldtid og 3200 studerende i sin efter- og videreuddannelsesafdeling ved navn Smart Academy.

Hvis du har spørgsmål til IBAs nye uddannelse så kontakt uddannelseschef Mikael A. Rasmussen på mail: mir@iba.dk.

Kontakt