IBA-talenter skal til finale i USA: - Det bliver fantastisk!

Sådan!

Efter en perfekt indsats i den indledende runde er fire unge talenter fra IBA’s caseteam strøget videre til finalerunden i den 27. årlige NIBS Worldwide Case Competition.

Fakta

På uddannelserne
Markedsføringsøkonom og Professionsbachelor i international handel og markedsføring er det hvert år muligt for studerende at søge om at blive en del af IBAs Talent Program. Det - der også bliver kaldt Case Teamet eller NIBS-teamet.

Et sted mellem 20-65 studerende både fra de danske og internationale klasser er hvert år nysgerrige på, hvad det kræver at deltage. De får flere informationer på informationsmøder, som underviser Albert Garland Elam og Karriere koordinator Didde Skødt Falk holder. Og en god del af dem ender med at søge om at blive en del af årets team.

Herefter er det Al og Didde, som sammensætter et hold af 4 studerende, som supplerer hinanden godt, og som har de rette færdigheder til at forsvare IBA i internationale konkurrencer.

Herefter begynder de fire studerende at træne intensivt sammen i at kunne løse cases for virksomheder. Det hold ansøger også om at kvalificere sig til den såkaldte NIBS-konkurrence sammen med hundredvis af andre. Konkurrencen er benhård, for kun 16 hold kvalificerer sig hvert år til konkurrencen – og her har IBAs case-hold været så talentfulde og dygtige, at de har været med adskillige gange.

- Det bliver helt fantastisk at være med i finalen. Men der bliver helt sikkert også stress og panik undervejs, smiler Patricia-Elena Grigoriu, som deltager fra IBA sammen med Mikaela Budan, Wiktoria Olszewska og Federico Micossi (som dog ikke er med på fotoet). Alle fire læser Markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.

I den indledende runde skulle de hjælpe et indisk it-firma, der ønskede rådgivning til at gå ind på et nyt marked. I finalen venter flere opgaver af samme kaliber.

Konkurrencen afvikles på University of Northern Iowa. Her samles studerende fra i alt 16 videregående uddannelser fra blandt andet Kina, Ungarn, Canada, Holland og USA. Holdet fra IBA er eneste hold fra Danmark.

I Iowa skal de mange hold løse komplicerede forretnings-opgaver, der kommer til at udfordre teamets talent for samarbejde, deres evner som problemknusere, deres købmandskab, kulturelle indsigt og måde at præsentere en løsning for juryen.

Og det hele skal selvfølgelig klares inden for en begrænset tidsramme. Der er fire timer til hver opgave – plus tyve minutters præsentation.

Finalen i Iowa foregår fra den 5. til den 10. marts 2023.

12/12/2022

Kontakt