Lær om Kina

IBA-studerende fejrede det kinesiske nytår med et festmåltid

Papirstynde røde lanterner med gule snore hang ned fra loftet med meters mellemrum, farvestrålende kinesiske aviser lagt frem på bordene og på et tre meter højt lærred blev det nationale tv-show ”Spring Festival Galla” genudsendt.

Ja, alle IBA-studerende fik mandag en lille smagsprøve på det kinesiske nytår. Den første dag i det nye år - abens år - blev fejret i kantinen på Ålegården af herboende kinesere.  

Få den på kinesisk

IBA Confucius Institute blev dannet i oktober 2015 mellem Shanghai Finance University og IBA og har overordnet tre formål:

  • At styrke uddannelses- og virksomheds-samarbejdet mellem Kina og Danmark.
  • At flere danskere lærer det kinesiske sprog.
  • At skabe større forståelse og venskab imellem kinesere og danskere. 
Herboende kinesere viste de danske studerende, hvordan man fejrer nytår i Kina.

Herboende kinesere viste de danske studerende, hvordan man fejrer nytår i Kina. Det gjorde de i 2016, hvor de gik ind i Abens år.

Og det var netop meningen, for IBA Erhvervsakademi Kolding har et tæt samarbejde med Kina med navnet Confusius Institute. Samarbejdet går blandt andet ud på at skabe større forståelse og venskab imellem Kina og Danmark. Samt ikke mindst at give flere danskere kendskab til kinesisk kultur og sprog, så danske virksomheder kan sælge deres produkter i Kina og udbygge samarbejdet med kineserne. 

Universitetsprofessor Gail Xu Xiaoquin var sammen med sin mand, Henry, gået i køkkenet på IBA Erhvervsakademi Kolding for at fremstille retterne.

Universitetsprofessor Gail Xu Xiaoquin var sammen med sin mand, Henry, gået i køkkenet på IBA Erhvervsakademi Kolding for at fremstille retterne.

Leder af Confucius Institute, universitetsprofessor Gail Xu Xiaoquin, stod sammen med IBAs internationale afdeling i spidsen for det kinesiske arrangement i anledning af den kinesiske nytårsaften den 7. februar 2016.

Geil var sammen med sin mand gået i køkkenet. Her viste parret kantineleder Brian Finderup, hvordan han skulle fremstille de såkaldte ”Dumplings”, som er Kinas svar på Ravioli. De saftige pastaer med forskelligt kødfyld blev herefter serveret i skåle rundt på bordene, så alle studerende på IBAs videregående uddannelser kunne smage. Og samtidig var et helt bord i buffeten fyld med kinesiske retter i flere dage.

Parret viste kantineleder Brian Finderup, hvordan han skulle fremstille de såkaldte ”Dumplings”, som er Kinas svar på Ravioli.

Parret viste kantineleder Brian Finderup, hvordan han skulle fremstille de såkaldte ”Dumplings”, som er Kinas svar på Ravioli.

De saftige pastaer med forskelligt kødfyld blev serveret i skåle rundt på bordene

De saftige pastaer med forskelligt kødfyld blev serveret i skåle rundt på bordene, så alle de studerende kunne smage.

Kineserne fejrer nytår meget lig danskernes jul med god mad og hygge med familie og venner. Og masser af det i hele 15 dage i træk.

Duften af de kinesiske retter og den flotte pynt gav næsten den 24-årige kinesiske studerende Hui Cui tårer i øjnene. Hun læser til professionsbachelor i international handel og markedsføring på engelsk og har været på IBA i snart to år. Og selv om hun er glad for at bo i Kolding, som er meget forskelligt fra hektiske Kina, så savner hun sin familie hjemme i Kina - især omkring højtiderne. Derfor var hun glad for sammen med de andre kinesere at udbrede kendskabet til sit hjemland.

- Her i Danmark er alle lige, og velfærden er god. Her er stille og roligt. Helt perfekt for midaldrende folk, siger hun med et lille smil.

Stemningsbillede fra arrangementet

Hele arrangementet skabte god stemning og de studerende stillede mange nysgerrige spørgsmål til de kinesiske traditioner.

Læs også:

Stemningsbillede fra Kulturnatten i Kolding

Til Kulturnatten i Kolding i slutningen af august 2016 repræsenterede seks kinesiske udvekslingsstuderende IBA og gav smagsprøver på deres kultur. Læs historien >>

22-06-2016
 
Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.