Den 28. juli 2020

IBA sendte i nat optagelsesbreve ud til 13 procent flere end i 2019

Det er populært at studere på IBA i Kolding. Meget populært. Det viser det antal optagelsesbreve, som IBA efter midnat via e-Boks sendte ud til sine nye studerende. Hele 506 velkomstbreve bliver efter midnat sendt ud. Det er en fremgang på 13 procent i forhold til 2019. Og 2019 var i forvejen et stort år for IBA. Her stormede akademiet frem på antallet af 1. prioriteter og optog også næsten 13 procent flere studerende.

- Vi var i 2019 helt vildt stolte over, at så mange ville studere hos os og havde prioriteret os øverst på listen. Dengang gik vi frem med næsten 13 procent i optaget. At vi så kunne gøre det samme igen i år – havde vi jo slet ikke turde håbe på. Så det synes vi er et flot resultat, lyder det fra en glad rektor på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Når Niels Egelund skal give sit bud på, hvorfor IBA i disse år oplever så stor succes og stigning i antallet af interesserede studerende, så nævner han tre faktorer:

  1. Med vores flotte nye bygning (fra august 2019 red.) er vi blevet meget synlige i Kolding og omegn.
  2. Vi er samtidig blevet bedre til at fortælle om os selv overfor vores kommende studerende, deres familie og venner.
  3. Samtidig glæder det os, at vi mere og mere bliver set som en attraktiv uddannelsesmulighed, der leverer kvalificeret arbejdskraft til det private erhvervsliv. Et erhvervsliv – vi for øvrigt arbejder tæt sammen med.

IBA udbyder 10 videregående uddannelser – og tre af dem både på dansk og engelsk. Cirka halvdelen af IBAs uddannelser er dimensionerede – hvilket betyder, at Uddannelses- og forskningsministeriet har sat et loft over, hvor mange studerende IBA må optage. Så når akademiet de seneste to år har kunnet optaget et stigende antal studerende, så er det primært studerende på uddannelser uden loft – som f.eks. den toårige Finansøkonom. En uddannelse, der også i år er meget efterspurgt hos Sydjyllands unge.

Derudover oplever akademiet en kæmpe interesse for uddannelser som Multimediedesigner og Financial Controller.

IBA forventer oven i de flotte optagstal – fortsat en del henvendelser fra studerende i den kommende måned. Hvis de opfylder betingelserne, vil de kunne søge optagelse på nogle af de uddannelser, hvor der stadig er ledige pladser.

Se her hvor der er ledige pladser >>

Læs om Mikkel, som lige efter midnat fik opfyldt et stort ønske: Han kom ind >> 

Kontakt