IBA river faldefærdigt øjebæ ned

NYT DOMICIL: Fredag den 23. juni 2017 gik IBA i gang med at rive den faldefærdige øjebæ på Gimbel-grunden langs åen i Kolding ned. Den gamle lagerbygning ligger nemlig lige dér, hvor IBA skal bygge sin moderne uddannelsesinstitution. Et byggeri i Kolding centrum til 170 mio. kroner, som IBA forventer at flytte ind i til foråret 2019. 

Nyt domicil

IBA er nu endelig i gang med at bygge et nyt domicil på havnen i Kolding.

I første omgang gælder det klargøring af byggegrunden, der indtil fredag d. 23. juni 2017 var optaget af en stor lagerbygning.

Den gamle lagerbygning er nu fortid og IBA ser frem til at begynde arbejdet med den nye bygning.

Læs mere om det nye domicil >>

Borgmester og rektor leger byggemænd

- Vi trænger til det. Og vi ser frem til det. Vi glæder os!

Så kort og præcis sagde IBAs rektor, Niels Egelund, det, da han sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen, der også er bestyrelsesformand for IBA, i bogstaveligt forstand tog en bid af lagerbygningen. For på skift fik de to lov til at styre håndtagene i den gule Volvo gummiged, som med sin meterbrede jerngrab tog mere end kærligt fat.

IBA Erhvervsakademi Kolding
Vi har taget første spadestik til det nye domicil.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Se alle billederne >>

Gummiged skal "æde" den gamle bygning

Gummigedens faste maskinfører Dennis Nielsen, kunne fortælle, at han forventer at bruge de næste to uger på at pille den gamle lagerbygning ned og sortere rockwool, facadeplader og vinduer i hver sine containere. Herefter vil de studerende fra naboinstitutionen SDU få god udsigt til den store byggegrund. 

Begynder fra efteråret

Fra efteråret begynder IBA selve byggeriet af de 9000 kvadratmeter i 7 etager – inklusiv kælder. Der kommer parkering under byggeriet – og det samme gør der under de 140 ungdomsboliger, som bliver opført bag ved. Der bliver samtidig parkering rundt langs bygningerne på grunden. 

Ser frem til at flytte

Såvel ansatte som studerende ser frem til at flytte ud af de midlertidige lokaler på Ålegården og Nytorv og ind i den spritnye bygning på den tidligere Gimbelgrund på Sdr. Havnegade midt i Kolding.

Smuk bygning langs å og havn

Det moderne uddannelsesbyggeri kommer til at ligge helt ned til åen - med en bred spalte af glas, så de studerende og resten af IBA kan kigge ud på alt det grønne. Samtidig vil forbipasserende kunne kigge ind og følge med i bygningens liv.

Hvem har tegnet det?

Arkitekterne bag det bemærkelsesværdige hus er Janne Brønden og Peter Sand fra Kjaer & Richter i Aarhus - som er hyret af Hoffmann fra Fredericia, der har hovedentreprisen på projektet.

Kontakt

IBA Erhvervsakademi Kolding
Sådan kommer IBAs nye domicil til at se ud.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs om det nye domicil >>