IBA river faldefærdigt øjebæ ned

NYT DOMICIL: Fredag den 23. juni 2017 gik IBA i gang med at rive den faldefærdige øjebæ på Gimbel-grunden langs åen i Kolding ned. Den gamle lagerbygning lå nemlig lige dér, hvor IBA nu har bygget sin moderne uddannelsesinstitution. Et byggeri i Kolding centrum til 170 mio. kroner, som IBA flyttede ind i i sommeren 2019. 

Nyt hus

IBA er nu endelig færdig med at bygge sit nye hus på havnen i Kolding.

Byggeriet begyndte med klargøring af byggegrunden, der indtil fredag d. 23. juni 2017 var optaget af en stor lagerbygning.

Den gamle lagerbygning er nu fortid, og IBA kan stolt vise den nye bygning frem.

Læs mere om det nye hus >>

Borgmester og rektor legede byggemænd

- Vi trænger til det. Og vi ser frem til det. Vi glæder os!

Så kort og præcis sagde IBA's rektor, Niels Egelund, det, da han sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen, der også er bestyrelsesformand for IBA, i bogstavelig forstand tog en bid af lagerbygningen. For på skift fik de to lov til at styre håndtagene i den gule Volvo gummiged, som med sin meterbrede jerngrab tog mere end kærligt fat.

IBA Erhvervsakademi Kolding
Sådan så det ud, da vi tog første spadestik til det nye domicil.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Se alle billederne >>

Gummiged "åd" den gamle bygning

Gummigedens faste maskinfører Dennis Nielsen, kunne fortælle, at han forventede at bruge op til to uger på at pille den gamle lagerbygning ned og sortere rockwool, facadeplader og vinduer i hver sine containere. Herefter havde de studerende fra naboinstitutionen SDU en god udsigt til den store byggegrund. 

Begyndte i 2017

I efteråret 2017 begyndte IBA selve byggeriet af de 9000 kvadratmeter i 7 etager. Der er parkeringspladser rundt langs bygningen, og under de 140 ungdomsboliger, som er opført bag ved. 

Så frem til at flytte

Såvel ansatte som studerende så frem til at flytte ud af de midlertidige lokaler på Ålegården og Nytorv og ind i den spritnye bygning på den tidligere Gimbelgrund på Sdr. Havnegade midt i Kolding.

Smuk bygning langs å og havn

Det moderne uddannelsesbyggeri ligger helt ned til åen - med en bred spalte af glas, så de studerende og resten af IBA kan kigge ud på alt det grønne. Samtidig kan forbipasserende kigge ind og følge med i bygningens liv.

Hvem har tegnet det?

Arkitekterne bag det bemærkelsesværdige hus er Janne Brønden og Peter Sand fra Kjaer & Richter i Aarhus - som blev hyret af Hoffmann fra Fredericia, der havde hovedentreprisen på projektet.

29-06-2017
 

Kontakt

IBA Erhvervsakademi Kolding
Sådan kommer IBA's nye domicil til at se ud.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs om det nye domicil >>