IBA hjælper nyuddannede til det første job

IBA Erhvervsakademi Kolding tilbyder nu nyuddannede en workshop i jobsøgning.

- Jeg søgte et job, men fik at vide, at jeg blev slået af én med 36 års erfaring! Og jeg er ikke engang selv 36 år endnu!

Alle kan godt se det komiske i Patricks eksempel fra den barske virkelighed for nyuddannede, der søger job. Han og 11 andre, der har afsluttet deres studier hos IBA Erhvervsakademi Kolding, har takket ja til IBAs tilbud om en workshop i jobsøgning.

- Vi vil gerne vise, at vi kan knække koden ift., at de får job. Når vi kan få alle i praktik, tror vi også på, at vi kan hjælpe dem til at søge og få et job, for vi er stadig tætte på dem, siger Louise Quinn, karrierevejleder på IBA.

IBA Karriere

Hos IBA karriere udvikler i samarbejdet med både mennesker og erhvervslivet.

Vi har fokus på:

  • Praktik
  • Studiejob
  • Kompetente medarbejdere
  • Projekter og samarbejde

Læs mere om IBA Karriere her >>

Niklas fra workshoppen har fået fast job. Se mere her >>

Louise Quinn og Didde Falk står ved en tavle til workshoppen "Knæk koden til dine kompetencer"

Louise Quinn og Didde Falk stod for workshoppen ”Knæk koden til dine kompetencer” på IBA Erhvervsakademi Kolding og drøfter her hvad, der giver mening i arbejdet.

Hun kender dem så godt, at hun har styr på alles navne, CV og kompetencer, da hun vupti lige præsenterer de 12 deltagere i workshoppen.

- Vi vil gerne vise dimittenderne, at vi stadig er her, og vi vil gerne hjælpe med, at de ikke mister motivationen til at søge arbejde, siger Louise Quinn.

Det betyder også noget, at taxametertilskuddet til IBA Erhvervsakademi Kolding ligesom til andre erhvervsakademier i dag er afhængig af antallet, der dimitterer og kommer i job. Deltagerne var nyuddannede markedsføringsøkonomer, finansbachelorer og bachelorer i international handel og markedsføring samt e-designere (som i dag hedder Entreprenør og design red.).

Deltagerne skulle bl.a. svare på, hvad der giver dem mening ved at arbejde. Om det er for at gøre en forskel eller for personlig udvikling eller at spille sammen på et hold. Workshoppen var en blanding af teori og praksis, og da deltagerne gik hjem var de både glade for flere værktøjer til jobsøgning og for at føle sig mere motiverede.

IBA Karriere har et samarbejdet med fagforeningen Krifa omkring arbejdet med dimittender og meget af materialet er derfor leveret herfra.

Deltagerne var kreative, da de kom med forslag til, hvordan det første job skal fejres. Det sker på meget forskellig vis - lige fra kaviar til guldtrøjer og tatoveringer til bodypaint, hvor der skal skrives IBA på kroppen.

Amalie Uhrenholt
- Jeg vil gerne have mere inspiration, og jeg er interesseret i at høre, hvad andre har oplevet, men jeg vil også vise min ansøgning, som måske kan inspirere andre. At det ikke behøver bare at være sort på hvidt.
Amalie Uhrenholt
Har læst professionsbachelor i International handel og markedsføring
Læs Amalies historie >>
Niklas Storgaard Engholm
- Jeg håber på at få inspiration ved at høre, hvad de andre i workshoppen har gjort. Vi kan jo lære meget af hinanden.
Niklas Storgaard Engholm
Har læst professionsbachelor i International handel og markedsføring
Læs Niklas' historie her >>