IBA får ny it-uddannelse: it-arkitekterne bliver eftertragtede

Hvad får du, hvis du kombinerer specialiserede it-kompetencer med stor forståelse for virksomhedens kultur og forretning? En særdeles eftertragtet medarbejder.

Det er meldingen fra en række Kolding-virksomheder, der glæder sig over, at IBA efter sommerferien tilbyder en professionsbachelor i it-arkitektur.

It-arkitektur

It-arkitektur giver de studerende kompetencer inden for klassiske it-discipliner som programmering og databasedesign. Samtidig har uddannelsen masser af fokus på f.eks. forretningsforståelse, projektstyring og brugerinddragelse.

Dermed bliver de færdiguddannede it-arkitekter i stand til at udvikle og igangsætte løsninger ud fra virksomhedernes overordnede strategi og kultur - i øjenhøjde med brugerne.

Læs mere om den nye uddannelse her.

Bent Hansen er administrerende direktør i Bredana Solutions, der ligesom mange andre virksomheder i området enten arbejder direkte med it og software eller har en stor it-afdeling som en del af forretningen.

It og forretningsforståelse på højt niveau

- Med sådan en uddannelse i Kolding har vi lettere adgang til kompetente medarbejdere. Uddannelsen kobler klassiske it-discipliner med viden om forretningsprocesser, og det er netop det, vi har brug for, siger Bent Hansen, der er administrerende direktør i Bredana Solutions, der fra kontoret i Kolding leverer it-løsninger til små og store virksomheder i hele Danmark.

På uddannelsen lærer de studerende ”nørdede” tekniske discipliner som datamodellering, programmering og systemdesign på højt niveau. De får samtidig masser af viden om forretningsudvikling, og hvordan man skaber sammenhængende it-løsninger i tråd med virksomhedens strategi og kultur og dens brugere.

Der er brug for flere it-specialister i Kolding-området, så virksomhederne hilser den nye uddannelse velkommen, lyder det fra Michael Nielsen, der er direktør i Beckhoff Automation.

Der er brug for it-specialister

Det er en eftertragtet kombination, mener Michael Nielsen, der er direktør hos Beckhoff Automation. De producerer elektronik og software i en branche, der bliver mere og mere softwarebaseret.

- Lige nu må vi ofte kigge mod større byer for at finde de specialister, vi har brug for, og mange andre virksomheder i Syddanmark gør det samme. Området i og omkring Kolding efterspørger dygtige folk, der kan programmere, analysere og designe software, siger Michael Nielsen.

Ud over it-disciplinerne er det også meget værdifuldt, at de kommende studerende får en bredere forståelse for virksomheden, understreger Michael Nielsen.

- Så jeg tror bestemt ikke, de færdiguddannede kommer til at kede sig. Det er fedt, at vi kan rykke den her slags kompetencer til Kolding.

Læs mere om den nye uddannelse her.