IBA får Danmarks første videregående uddannelse inden for 3D-print

Vi jubler på IBA, for vi har fået godkendt en helt ny uddannelse – og det er endda Danmarks første af slagsen og én, vi selv har skabt.

I fremtiden vil studerende få mulighed for at tage en Professionsbachelor i industriel 3D-print på IBA, og det er godt nyt for både IBA, virksomheder og studerende.

Fakta

Vi arbejder på at få den 1½ år lange top-up uddannelse "Professionsbachelor i industriel 3D-print" færdig, så vi kan byde de første studerende velkomne i efteråret 2022.

På IBA kan du OGSÅ læse til Produktionsteknolog. Og den uddannelse er adgangsgivende til den nye top-up uddannelse i 3D-print.

Læs mere om Produktionsteknolog her.

På den nye uddannelse kommer vores kolleger hos IBA Nexttech til at spille en vigtig rolle med deres specialviden om 3D-print. Og selvfølgelig deres imponerende udvalg af 3D-printere, som de kommende studerende vil få glæde af.

Nyheden om den nye uddannelse er fantastisk for både IBA og IBA Nexttech, men også for de mange virksomheder, der i stigende grad bruger 3D-print. For mange virksomheder er det en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft på området – og derfor kommer den nye uddannelse til at spille en vigtig rolle. 3D-print er i vækst, og alt tyder på, at behovet kun bliver større i fremtiden.

Virksomheder som Alfa Laval, Grundfos, Danfoss, LEGO og Velux har allerede udtrykt interesse for uddannelsen, der bliver en 1½ årig top-up bachelor. Den vil bygge ovenpå uddannelser som Produktionsteknolog og Automationsteknolog, hvor man får de rette forudsætninger for at gennemføre den nye uddannelse. Produktionsteknolog er en af IBA’s nuværende uddannelser.

Vi arbejder på at få uddannelsen færdig, så vi kan byde de første studerende velkomne i efteråret 2022.

Kontakt

  • Anja Sinding Morgen
    Anja Sinding Morgen
    Chefkonsulent forretningsudvikling
  • Karsten Friis Hansen
    Karsten Friis Hansen
    Direktør