Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge uddannelse, er der mange tanker, du bør gøre dig. Først og fremmest skal du overveje, hvad du drømmer om at studere, og hvilken form for karriere, du gerne vil have efterfølgende.

Overblik

Få et overblik over IBAs erhvervsakademiuddannelser >>

Se alle IBAs bacheloruddannelser >>

Det er også en god ide at tænke over, hvor længe du gerne vil studere. Uddannelser svinger nemlig i varighed, og mens erhvervsakademiuddannelser typisk tager 2 år og professionsbacheloruddannelser 3-4 år, tager universitetsstudier på kandidatniveau 5-6 år.

På mange uddannelsessteder er det muligt at komme til åbent hus eller deltage i studiepraktik i en uge. Det er en god mulighed for at få en smagsprøve på den uddannelse, du overvejer at begynde på, hvilket giver dig et bedre overblik over de forskellige uddannelser, og hvad de indeholder.

Har du brug for sparring i forhold til, hvilken uddannelse du skal vælge, kan du med fordel kontakte studievejlederen for fuldtidsuddannelserne eller IBAs uddannelseskoordinatorer, hvis du er interesseret i en efter- eller videreuddannelse. De står nemlig klar til at vejlede dig ud fra dine individuelle behov, og de kan hjælpe dig med karrieresparring samt udarbejdelse af en uddannelsesplan.

Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.