Hvad er en kort videregående uddannelse?

En kort videregående uddannelse tager normalt omkring 2 år og omfatter blandt andet erhvervsakademiuddannelserne. En erhvervsakademiuddannelse bygger oven på en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse, og den har et omfang på 120 ECTS.

Fakta

  • Varighed: 2 år
  • Adgangskrav: Minimum gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelse.

Få et over overblik over IBAs erhvervsakademiuddannelser her >>

De korte videregående uddannelser er ofte rettet mod bestemte erhverv. Det kan for eksempel være som tandplejer, handelsøkonom, farmakonom, laborant og byggetekniker. På disse typer uddannelser får du både teoretisk viden og praktiske udfordringer, som forbereder dig til erhvervslivet.

Katrine Junge Andersen
- Jeg var bange for, at det ville blive tungt på skolebænken. Men vi arbejder jo med real-life projekter på studiet. Her løser vi opgaver for virksomheder og kommer oveni ud i praktik i 3 måneder. Så vi får teorien i fingrene med det samme.
Katrine Junge Andersen
Har læst multimediedesign 2016-2018
Finalist i Årets IBA Praktik 2018
Læs Katrines historie >>

Efter endt erhvervsakademiuddannelse har du gode muligheder, både for at komme direkte ud på arbejdsmarkedet, og for at videreuddanne dig. Du får eksempelvis adgang til en række diplomuddannelser. Du kan også vælge at læse videre på en top-up uddannelse.

Du kan læse mere om de forskellige erhvervsakademiuddannelser her eller søge vejledning og sparring hos IBA Erhvervsakademi Koldings studievejledning her.

Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.