Hvad er en bacheloruddannelse?

En bacheloruddannelse kan enten være en professionsbacheloruddannelse eller en bacheloruddannelse fra universitet. En professionsbachelor tager typisk 3-4 år at gennemføre, og den er rettet mod et bestemt erhverv. Det kan eksempelvis være indenfor pædagogik, sprog, sundhed, teknik, samfund og økonomi. Praktikforløb er ofte en central del af uddannelsen.

Fakta

  • Varighed: 1,5 – 4,5 år.
  • Adgangskrav: Læs mere under den enkelte uddannelse.

Se alle IBAs bacheloruddannelser her >>

Stine Hummelgaard
- En ting, som jeg synes har været rigtig positiv fra uddannelsen, er den måde, man kobler teori og praksis på. At man først lærer teorien, og så får man også lov til at udføre den i praksis.
Stine Hummelgaard
Digital koordinator hos Autohuset Vestergaard
Uddannet professionsbachelor i webudvikling i januar 2018
Historien om hvordan Stine fik job i sin praktikvirksomhed >>

En universitetsbachelor er en uddannelse på 3 år, som går forud for en eventuel kandidatuddannelse. Bacheloruddannelsen tages indenfor et specifikt fagområde, og den er i udpræget grad af teoretisk karakter. Begge former for bacheloruddannelser er i princippet afsluttede uddannelser. Mens professionsbacheloren giver gode muligheder for at finde et arbejde efter endt uddannelse, vælger mange universitetsbachelorer at læse videre på kandidatuddannelsen, da det giver dem bedre jobmuligheder.

"Her på IBA går man virkelig op i videndeling." Fortæller Kevin, der læser PBA i it-arkitektur. Læs hele historien her.