Holdet kom med på et afbud - men scorede alligevel to priser

Der er grund til store smil hos det netop hjemvendte NIBS-team fra IBA. Hjemvendt fra en benhård case-konkurrence i Guatemala - men alligevel med en bronze-medalje om halsen for en flot 3. plads. Og ikke mindst i følgeskab af en hædret coach. For IBA-underviser Al - alias Albert Garland Elam - fik i år prisen som ” Most Inspiring Coach”. Amerikanske Al har trænet et nyt hold fra IBA hvert år i de seneste 12 år.

Hvad er NIBS teamet egentlig?

NIBS konkurrencen er en integreret del af talentprogrammet på IBAS uddannelse "Professionsbachelor i International handel og markedsføring", og de studerende deltager jævnligt i forskellige case competitions i udlandet.

NIBS opgaverne tester studerendes evner i forhold til problemløsning, handel, kulturel indsigt, kommunikation og teamwork. 

IBA forsøger desuden hvert år at få et hold med i konkurrencen kaldet NIBS (Network of International Business Schools red.) - deraf holdets navn. Konkurrencen holdes i 2018 for 23. år i træk. 

De 4 udvalgte studerende fra IBA deltager som øvelse i forskellige case competitions i Europa i løbet af oktober og november. Og med den træning i baghånden kæmper de for at kvalificere sig til NIBS i slutningen af året. Hvis det lykkes dem at komme blandt de 16 bedste ud af cirka 100 hold - kan de deltage i den ugelange NIBS-konkurrence i februar/marts. 

Konkurrencen foregår på et universitet/en videregående uddannelsesinstitution et nyt sted i verden hvert år. i 2018 er det i Guatemala i Mellemamerika.

Se IBA holdenes historie >>

- Aha-følelsen! Når alt går op i en højere enhed, og 4 skarpe hjerner hver især præsterer sit bedste og supplerer hinanden på fornemste vis. Og når det så samtidig lykkes at få fortalt historien om holdet fra Danmark, som kom med på et afbud, men alligevel løber med flere priser.

- Der var stående bifald, da Al fik prisen, og flere af dommerne havde tårer i øjnene. Så det var et meget rørende øjeblik, fortæller danske Didde fra dette års NIBS team.

De bevægende begivenheder har der været mange af på turen, som var IBAs første deltagelse i en konkurrence i Latinamerika.

- Det var virkelig en livsomvæltende begivenhed at være med til. Både personligt for os alle 4 og også rent konkurrencemæssigt, fordi det bare kørte for os, fortæller belgiske Max fra det sammentømrede hold bestående af studerende på professionsbacheloruddannelsen på IBA.

Et team - der slet ikke kan få nok af at stress-teste deres fremragende evner til at løse komplicerede opgaver sammen. Så den 27. april går turen til Riga i Letland, hvor en ny spændende case-competition venter det seje IBA-hold.

Læs hele historien om NIBS-teamet

Se også en oversigt over alle IBAs NIBS hold

Kontakt

  • Albert Garland Elam
    Albert Garland Elam
    Lektor
  • Ivan Hassinggaard
    Ivan Hassinggaard
    Lektor