Studiemiljø:

Her på IBA bliver vi behandlet som voksne

Martin Porsborg Hemrich og Frederik Jørgensen er begge studerende på uddannelsen til Professionsbachelor i international handel og markedsføring. 

En uddannelse de har læst videre på, da de var færdige med henholdsvis uddannelsen til markedsføringsøkonom (på IBA) og serviceøkonomuddannelsen (i Vejle).

De roser uddannelsesmiljøet på IBA, fordi underviserne behandler dem som ligesindede. 

PBA'en på 3,5 år

Martin og Frederik har begge læst Professionsbachelor i international handel og markedsføring. En uddannelse som i daglig tale kaldes PBA'en. Det er en overbygningsuddannelse, fordi den lægger sig ovenpå en afsluttet 2-årig uddannelse som markedsføringsøkonom eller tilsvarende. 

Så tilsammen tager de to uddannelser 3,5 år. De studerende kan få SU til uddannelsen, som også rummer to praktikforløb. Et efter halvandet år - mens man læser markedsføringsøkonom - og et forløb på det afsluttende semester efter 3 års uddannelse. 

Læs også, hvad Martin og Frederik har lært på deres studie

Martin og Frederik spiller pool.

- Her på IBA er der godt styr på det, og underviserne er meget seriøse, siger Martin Porsborg Hemrich (t.v.), som er kommet til IBA i Kolding efter at have læst til serviceøkonom i Vejle. Her ses han sammen med studiekammeraten Frederik Jørgensen (stående).

Når Martin og Frederik skal fortælle, hvorfor de er glade for at gå på IBA, så nævner de begge seriøsiteten omkring undervisningen.

- Her er en god kontakt mellem de studerende og underviserne. Her bliver jeg behandlet som en voksen, og underviserne taler til mig som om, at jeg deres arbejdskollega, siger Martin og fortsætter:  

- Underviserne virker meget engagerede. Så som studerende får man virkelig forståelsen for, at det er ens karriere, man er ved at grundlægge.

Frederik og Martin spiller bordfodbold.

Frederik (t.v.) og Martin er ved at færdiggøre deres 3. semester på PBA’en. De er egentlig ude i praktik i 12 uger - men er begge lige "hjemme" på skolen for at holde statusmøde med deres praktikantvejleder. 

Frederik fra Vejen er helt enig. Han fortæller også, at når man som studerende skriver til sin underviser eller vejleder, så får man hurtigt svar.

- Her kan man altid tage en snak under 4 øjne. Det er underviserne klar til. Og jeg føler også, at de tager imod vores input, når vi har noget, vi ønsker anderledes siger Frederik.  

07-09-2017 

Kontakt