Henrik tog en pause til mere uddannelse – og scorede nyt og spændende job

- Jeg har brug for et gearskifte.

Sådan tænkte produktchef Henrik Sønderby Sørensen efter 7 års fastansættelse i en succesfuld fynsk virksomhed, der handler med biludstyr både i Danmark og i udlandet.

På det tidspunkt var han 30 år. Og selv om han ganske veletableret både professionelt og privat, så valgte han alligevel at sige farvel til en høj og fast månedsløn – og i stedet goddag til et studieliv på S.U.

International handel og markedsføring

Professionsbacheloruddannelsen er for dig, som ønsker at arbejde med marketing, ledelse og salgsstyring samt forretningsudvikling i en international kontekst, og som gerne vil lære mere marketing på et strategisk niveau.

Professionsbachelor-uddannelsen i International handel og markedsføring er en 1,5-årig overbygningsuddannelse med fokus på virksomhedens strategiske grundlag, forretningsudvikling og salg i et internationalt perspektiv. Du kan tone din faglige profil med to valgfrie elementer. Uddannelsen afsluttes med en praktikperiode og et bachelorprojekt.

Læs mere om uddannelsen her ->>

Foto af Henrik og kæresten

Da Henrik Sønderby Sørensen mødte op til dimission på IBA, havde han sin kæreste med. Pernille Sørensen er netop blevet færdig som professionsbachelor i ernæring og sundhed. Og det er med præcis samme gennemsnit som Henrik - nemlig 10,2.

- Den del af beslutningen skal man ikke tænke så meget over. For penge kan man altid komme til at tjene. Men læring og viden skal man suge til sig, mens man har modet og energien til det, siger han.

Altså besluttede Henrik sig for at følge sit hjerte.

Han afsatte halvandet år til at tage en professionsbachelor i International handel og markedsføring. Valget blev samtidig et gensyn med IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor han i 2013 blev færdig som Markedsføringsøkonom.

- Det var dejligt at komme her igen. Selv om meget selvfølgelig var forandret, for i mellemtiden er IBA jo flyttet i en ny og lækker bygning, fortæller han.

Praktik hos kendt bilimportør

Med sine 30 år var Henrik ældre end klassens gennemsnit. Det gav en interessant dynamik, synes han:

- Det var skønt at være sammen med nogle yngre mennesker, som har en lidt anden måde at se på verden. Omvendt blev jeg også bekræftet i, at man har noget værdifuldt at byde ind med, når man har erhvervserfaring. Når vi talte om et emne på klassen, kunne jeg ofte genkende teorien fra de situationer, jeg selv har stået i på jobbet.

Foto af Henrik

Straks efter endt uddannelse kunne Henrik Sønderby Sørensen fortsætte sit arbejde hos Nic. Christiansen Gruppen – nu med titel af innovationskonsulent. Her begyndte han i studiejob og siden i praktik.

Han bor i Fredericia. Så det lå lige på hjemvejen, da Henrik efter et par måneder på uddannelsen fik sig et studiejob hos Koldings berømte bilimportør Nic. Christiansen Gruppen A/S. Her kom han til at assistere den afdeling, som arbejder med forretningsudvikling.

- Jeg faldt nemt ind, for jeg kendte jo branchen indefra i forvejen. Derfor fik jeg også hurtigere mere ansvar, end man normalt ville få som studerende.

Undervejs blev studiejobbet da også vekslet til et praktikophold som en del af uddannelsen. Praktikken har varet et halvt år, så derfor fulgte Henrik naturligvis med, da bilvirksomheden flyttede i lejede lokaler, mens der opføres et helt nyt domicil på Fynsvej i Kolding.

Foto af Henrik

Henrik Sønderby Sørensen havde et godt job i Odense, da han efter syv år valgte at tage en pause for at få mere uddannelse.

Den rigtige beslutning

Når Nic. Christiansen Gruppen i 2024 rykker tilbage i de nyopførte lokaler, bliver det også med følgeskab af Henrik Sønderby Sørensen. Han er nemlig blevet fastansat som innovationskonsulent i firmaet, hvor han kunne møde ind i sin nye stilling, straks efter han havde bestået sin sidste eksamen – i denne omgang – på IBA.

- Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning for mig at geare midlertidigt ned for karrieren og tage mere uddannelse i stedet. Det har været sundt at fokusere på mig selv og på ny læring. Uddannelsen har også betydet, at jeg er kommet inden for i et spændende firma på en noget anderledes måde, end det ellers var sket.

27/01/2023

Kontakt

Henrik Sønderby Sørensen
- Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning for mig at geare midlertidigt ned for karrieren og tage mere uddannelse i stedet. Det har været sundt at fokusere på mig selv og på ny læring. Uddannelsen har også betydet, at jeg er kommet inden for i et spændende firma på en noget anderledes måde, end det ellers var sket.
Henrik Sønderby Sørensen
Innovationskonsulent