Helle er kåret som Årets IBA Underviser

- Helle vil man bare gerne have som underviser. Hun har en stor del af æren for min glæde og mine resultater på studiet. Hendes evner til at engagere os studerende i undervisningen via relevante og ikke mindst humoristiske eksempler er fantastiske. Helle er aldrig kedelig.

Årets IBA Underviser

Underviser Helle Risdal vandt den 22. november 2019 titlen som Årets IBA Underviser. Forinden havde hun været indstillet sammen med 4 kolleger til prisen.

Finalisterne i 2019 var fundet ved at nærstudere de evalueringer af undervisningen, som kommer fra alle IBAs studerende.

Læs mere om Årets IBA Underviser

Årets 5 finalister er:


Den nationale underviserpris:

Vinderen af titlen som Årets IBA Underviser sender Helle videre til en landsdækkende jury. Juryen vurderer de 8 indstillinger fra alle landets erhvervsakademier og vælger én vinder. Navnet sender juryen videre i al fortrolighed til Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Vinderens navn bliver først afsløret ved en prisoverrækkelse hos ministeriet den 27. marts 2020.

Præmien på en halv million:

Præmien er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Roserne kommer fra Stinne Nielsen, som læser finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding og har haft underviser Helle Næss-Schmidt Risdal til fire forskellige fag. Blandt andre erhvervsjura og skatteret.

Og Stina er ikke alene med sine store roser til IBA-underviser Helle. Så derfor er Helle også fredag blevet kåret som Årets IBA Underviser. En pris, som IBA Erhvervsakademi Kolding uddeler for første gang i år.

Stemningsbillede

Fredag formiddag blev Helle overrasket af blandt andre rektor Niels Egelund og uddannelseschef Helle Melgaard med blomster og kage. Helle var netop ved at undervise otte finansøkonom-studerende i valgfaget Ejendomshandel.

Helle er blevet kåret i et tæt opløb med fire dygtige underviser-kollegaer, som alle var i finalen på IBA.

Valget faldt blandt andet på Helle, fordi hun altid guider de studerende til at finde svarene selv:

- Jeg svarer meget sjældent på de studerendes spørgsmål. Jeg stiller næsten altid et modspørgsmål, som tager fat i noget af det grundlæggende, de har lært. Og det får dem til at reflektere over, hvad de har lært. Så man kan sige, at vi udvikler svaret sammen, forklarer Helle, som til trods for hold på op til 40 studerende er kendt for at tage sig god tid til at hjælpe alle.

Stemningsbillede

Helle tager ofte udgangspunkt i brevkassespørgsmål i sin undervisning på IBA eller i nogle sager, som netop har været i medierne. På den måde tvinger hun sine studerende til at bruge det, de har læst.

Ideen til prisen stammer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet som til marts uddeler priser til de bedste undervisere på flere forskellige former for videregående uddannelser. Deriblandt de danske erhvervsakademier.

Så Helle fra IBA skal nu dyste mod syv andre undervisere fra landets andre erhvervsakademier. Dyste om den overordnede underviserpris.

Vinderens navn bliver først afsløret ved en prisoverrækkelse hos ministeriet den 27. marts 2020. Præmien er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

29-11-2019

Kontakt

Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.