GoBizz - Hvis du har en fantastisk forretningsidé

Hvis du går rundt med en forretningsidé og har brug for et skub til at komme i gang - så har vi et særligt tilbud til dig.

GoBizz på IBA er et sparringsteam, der er oprettet for at hjælpe fultidsstuderende med deres forretningsdrømme. Vi er en gruppe undervisere med forskellige forretningsfærdigheder, som vil hjælpe dig med at realisere din forretningsdrøm!

Fakta

Deltag i GoBizz hvis du har en fantastisk forretningsidé

 • Beskriv din idé
 • Forbered en præsentation af din forretningsidé
 • Mød op til et GoBizz møde
 • Modtag feedback, råd og værktøjer fra sparringsrådet
 • Du er nu en del af GoBizz programmet.
Luxidan Nirmalananthan
- Det at præsentere for Gobizz på IBA teamet var værdifuldt. De gav gode input til de næste skridt i processen.
Luxidan Nirmalananthan
Iværksætter af virksomheden ENTOMA
Har studeret Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA
Læs hele Luxidans historie >>

Mikrolegat / Verdensmålsmikrolegat

Er du studerende, drømmer du om at sætte handling bag en god idé og blive iværksætter? Så kan du og dit team søge et Mikrolegat eller et Verdensmålsmikrolegat hos Fonden for Entreprenørskab til opstart af virksomhed.

Der kan søges op til 50.000,- DKK.

Deadline d. 19. februar 2020 kl. 23.59.

Læs mere og ansøg her >>

Følg Mikrolegat på Facebook og Linkedin.

Iværksætter aktiviteter i Fonden for Entreprenørskab

Aktuelt deltag i de regionale mesterskaber i entreprenørskab for studerende - alle studerende og ideer er velkomne! Test din idé af og få chancen for at vinde 10.000 kr. Deadline 31. marts 2020. Tilmelding åbner i januar 2020. Læs mere her.

Mikrolegat for studerende

Studerende kan søge et mikrolegat på op til kr. 25.000 uden CVR-nummer og kr. 50.000 med CVR- nummer.

Deadline den 20. februar kl. 23.59

Se eksempler på mikrolegater nedenfor og læs mere her: Dansk | Engelsk

Start up Progamme – få testet din idé

Som studerende på IBA eller en anden kort eller mellemlang videregående uddannelse kan du få testet dine evner som iværksætter.

Fonden for Entreprenørskab gennemfører hvert år Start Up Programme. Gennem dette forløb kan du afprøve dig selv som igangsætter, iværksætter og samtidigt få ’tryk-testet’ din idé hos erfarne erhvervsfolk og iværksættere og få feedback fra kompetente dommere til at udfordre dig selv. Læs mere her >>

Idekonkurrencen

Fonden for Entreprenørskab afholder hvert år i innovationsugen (november) en innovationskonkurrence, hvor du som studerende på en videregående uddannelse har mulighed for at deltage med din ide.

Konkurrencen er en del af Danish Entrepreneurship Award, hvor ca. 7000 deltager i konkurrencer, workshops og oplæg, modtager rådgivning, netværker med andre - og meget meget mere. Læs mere her >>

Fondsmidler til studenterorganisationer

Kender du til studerende/studenterorganisationer på din uddannelsesinstitution, som søger midler til at arrangere aktiviteter, der sætter fokus på entreprenørskab?

Der kan søges op til 20.000 kr.

Læs mere om legatet >>

Iværksætter aktiviteter i Pakhuset

Business Kolding afholder hver torsdag gratis rådgivning, hvor alle, der har en god ide og tænker på at starte egen virksomhed kan møde op og sparre med deres konsulenter.

Derudover afholder Business Kolding en lang række kurser omkring eksempelvis online markedsføring, finansiering, salg og skat.

I Business Kolding har du også mulighed for at møde andre iværksættere, når Pakhuset inviterer indenfor til netværk, forskellige relevante oplæg om Pecha Kucha eller andet og serverer lækkert morgenbrød. Du finder linket til Business Koldings Årshjul herunder, så du kan orientere dig om de mange muligheder.

Skabte ny virksomhed med hjælp fra GoBizz

Victor Thorup-Kjærulff og Jan Fureby læser til dagligt til markedsføringsøkonomer på IBA. Men med hjælp fra underviserne i Go Bizz på IBA har de to studerende udviklet og dannet deres egen virksomhed. Det fortalte de 27. februar 2017 på TVSyd.

Læs artiklen og se tv-indslaget >>

Hvordan virker det?

Hvis du har en idé, så udfyld nedenstående skema og beskriv kort din forretningsidé, dine ressourcer, forventet markede og dit financielle behov.

Forbered en kort, 3-5 minutters præsentation af din forretningsidé og mød op til et af GoBizz møderne (se kalenderen herunder).

Her skal du præsentere din idé og efterfølgende får du feedback, råd og andre brugbare værktøjer fra sparingsteamet. Og så er du en del af GoBizz programmet.

Næste trin

Nu kan du fortsætte med at udvikle din forretningsidé, bruge værktøjerne og møde op til GoBizz møder efter behov. På møderne vil du få råd fra sparingsteamet, samt have mulighed for at tale med andre studerende, som arbejder med deres egne forretningsidéer.

Mentee
- Vi har virkelig fået brudt nogle grænser og udviklet os, fordi vi bliver sat i situationer, hvor det handler om at være klar til at gribe chancen og være lynhurtige, siger Sebastian Solomon.
Mentee
Fra venstre Sebastian Solomon, Claus Diedrichsen og Morten Bandsholm
Iværksættere af vidensplatformen Mentee
Læs deres historie >>

Meld dig til her – til det kommende rådgivningsmøde med GoBizz teamet


GoBizz teamet

 • Ditte Hoffmann Kærslund
  Ditte Hoffmann Kærslund
  Lektor
 • Hanne Skov Bertelsen
  Hanne Skov Bertelsen
  Lektor
 • Jens Jørgen Nielsen
  Jens Jørgen Nielsen
  Lektor
 • Ole Mehlsen
  Ole Mehlsen
  Lektor
 • Tommi Skov
  Tommi Skov
  Adjunkt
Peter Martin Christensen
- GoBizz folkene var hjælpsomme. De hjalp os med at blive skarpe på hvad vores fokus skulle være. Især i forhold til business perspektivet har de kunne give os det sidste, vi manglede.
Peter Martin Christensen
Medstifter af Zebter
Læser International handel og markedsføring
Læs hele artiklen >>
Kenneth Fabian Berg og Mikkel Thode Pindstofte
- Det var IBA's holdning til iværksætteri, der skubbede os i gang. Havde vi ikke gået på IBA havde vi nok aldrig turde starte virksomhed.
Kenneth Fabian Berg og Mikkel Thode Pindstofte
Iværksættere af virksomheden PB Web
Har læst Multimediedesigner og Webudvikler
Læs deres historie >>