Fredrik kåret til Årets IBA Underviser

”Han kommer! Jeg kan se hans fødder.”
Kolleger, rektor, studerende, formand for bestyrelsen, direktøren for efter- og uddannelsesafdelingen, uddannelsesdirektøren, fotografer og mange andre tripper og venter spændt på, at døren går op. 
Flagene blafrer i det hektiske lokale, kagen lokker med sin marcipan-top, og diplomet skinner i sin guldramme.

Årets IBA Underviser

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter-videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2021 var:

Benny Allerup Gammelgaard
Allan Fledelius
Ditte-Maria Sørensen
Frederik Seistrup
Morten Jul Petersen

En lokal jury finder vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

Vinderens navn bliver afsløret ved en prisoverrækkelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2022.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her.

Præmien på en halv million:

Præmien til den landsdækkende vinder er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Billede af Frederik med sit diplom

Fredrik var så glad og stolt, da han fandt ud af, at det var ham, der i år blev kåret som Årets IBA Underviser.

”Tillykkkkkkeeee” lyder brølet så endeligt, da underviser og lektor Fredrik åbner slår døren op ind til klasselokalet og flækker i et stort smil fra øre til øre. For da han ser alle grinene i lokalet, begynder det så småt at gå op for ham. Har han vundet prisen som Årets IBA Underviser?

Billede af Fredrik Seistrup der får overrask sit diplom

Bestyrelsesformand Jørn Pedersen står klar med blomsterne, mens rektor Niels Egelund overrækker Fredrik Seistrup diplomet.

Og ja – det har han! Fredrik er af en jury bestående af blandt andre IBA’s bestyrelsesformand Jørn Pedersen valgt som vinder blandt 5 dygtige finalister på IBA. Finalister, som alle har fået et hav af indstillinger fra deres studerende.

Billede af Fredrik Seistrup der skærer sin kage

Fredrik elsker kage – så selvfølgelig skulle han selv have lov at skære kagen for, så alle kunne få et stykke.

Så Fredrik er både ydmyg og stolt over, at det blev ham, der vandt.

- Jeg er så glad for, at de studerende sætter pris på det, jeg laver. Det betyder virkelig meget sådan at blive anerkendt for sit arbejde, smiler Fredrik og fortsætter:
- Det, der har rørt mig mest i denne konkurrence, har været at høre nogle af de flotte indstillinger fra mine studerende. Det har virkelig været rørende.

Billede af Fredrik Seistrup

Smilet gik fra øre til øre, da Fredrik fik sig et stykke kage med direktør Henrik Kjær Christensen og uddannelseschef og jurymedlem, Helle Melgaard.

Fredrik Seistrup går nu videre som IBA’s vinder til at dyste mod finalister fra landets 7 andre erhvervsakademier. Når juryen her har valgt årets endelig vinder, får han eller hun overrakt intet mindre end 500.000 kr. fra Uddannelses- og forskningsministeriet. 200.000 kr. af dem til privat brug og 300.000 kr. til aktiviteter, som fremmer det gode læringsmiljø på akademiet.

09-02-2022
 

Kontakt