Årets IBA Underviser 2021

Fredrik: Fra elitesvømning til ledelse

Fredrik Seistrup er så heldig, at hans arbejde også er hans store interesse. Og omvendt. Han interesserer sig allermest for, hvordan man kan udvikle mennesker, og han interesserer sig helt generelt for alt, der handler om ledelse og forretningsudvikling. Og tendenser inden for digitalisering og teknologi.

Årets IBA Underviser

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter-videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2021 er:

Benny Allerup Gammelgaard
Allan Fledelius
Ditte-Maria Sørensen
Frederik Seistrup
Morten Jul Petersen

En lokal jury finder vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

Vinderens navn bliver afsløret ved en prisoverrækkelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2022.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her.

Præmien på en halv million:

Præmien til den landsdækkende vinder er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Det passer som fod i hose med hans arbejde som underviser i bl.a. ledelse på efter- og videreuddannelse på IBA, hvor han har været i godt fem år.

Og det er nok også derfor, at der flere gange bliver peget på hans store engagement i de flotte kommentarer i indstillingerne af ham til Årets IBA Underviser. ”Knusende dygtig og vildt inspirerende”, som én af de studerende har skrevet.

Billede af Fredrik Seistrup

Fredrik Seistrup, 38 år, er selv uddannet cand.merc. og har senere taget en master i digital innovation. Han har i en årrække været konsulent og arbejdet meget med forretningsudvikling med mange udviklingsprojekter ude i virksomheder.

- Men jeg har hele tiden haft en fod inde i undervisningsverdenen, fortæller han.

Han har bl.a. undervist på Niels Brock i København og handelsgymnasiet IBC i Kolding. Han har også været udviklingskonsulent hos DGI og dermed tæt på den verden, som i mange år var en vigtig del af hans liv. Fredrik Seistrup er nemlig tidligere svømmer på eliteplan. Han har flere gange været dansk mester på distancer inden for crawl og butterfly. Han var med på det danske landshold og har været med ved EM i 2004. I dag holder han sig til landjorden, når han dyrker idræt. Det foregår enten på mountainbike eller racercykel på ture med udgangspunkt i hjemmet i Bramdrupdam, som han deler med sin hustru og to børn på fire og seks år.

Billede af Fredrik Seistrup

På et tidspunkt besluttede Fredrik Seistrup sig for, at han gerne ville undervise voksne, og derfor havnede han hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Jeg ville gerne have studerende, der er engagerede og har foden ude i virkeligheden i kraft af deres job. Jeg har altid syntes, at det er vigtigt at være tæt på erhvervslivet, tæt på virkeligheden og fremtiden ift. min undervisning.

Billede af Fredrik Seistrup

Hos IBA underviser Fredrik i ledelse, innovation og digitalisering hos IBA's efter- og videreuddannelser på 6. sal.

- Når jeg går ind i et lokale fyldt med ledere, siger jeg ikke, hvordan de skal være ledere. Jeg er ikke et orakel, der kommer med alle svarene. Jeg siger i stedet til dem, at jeg kommer for at facilitere en proces, som gerne skulle føre til, at de selv bliver bevidste om, hvordan de kan være ledere, siger Fredrik Seistrup.

Det ligger også helt i tråd med den underviser, han ønsker at være:

- Det vigtigste for mig er, at de ledere og medarbejdere, der kommer ind forbi min undervisning, bliver i stand til selv at gå ind i den udviklingsproces, som de løbende skal være i. Jeg skal være facilitator for den viden, de skal bruge. De studerende skal ikke regne med, at jeg giver en masse svar, selv om jeg både kan have svar og holdninger. Jeg ønsker egentlig at gøre dem i stand til at skabe den udvikling, som de skal i.

BLÅ BOG

Fredrik Seistrup, uddannet cand.merc., master i digital innovation.

Har tidligere undervist på Niels Brock og handelsgymnasiet IBC. Været udviklingskonsulent hos DGI.

Underviser nu i ledelse, innovation og digitalisering på IBA’s efter- og videreuddannelse.

38 år, gift, far til to børn, tidligere landsholdssvømmer.

Lars Bach blev kåret til Årets IBA Underviser 2020. Læs mere om sejren her >>

03-01-2022 
 

Kontakt

- Han er superinspirerende i sin undervisning. Han er god til at inddrage de studerende, har humor og forståelse, hvilket gør, at man føler sig tryg i undervisningen.
Citat fra studerende i indstillingerne
Fredrik Seistrup
- For mig er det vigtigt, at jeg kan rykke mennesker, men det er lige så vigtigt, at de kan rykke sig selv.
Fredrik Seistrup
Finalist til Årets IBA Underviser 2021