Studiestart sommer 2020

For Simon var det så fedt at kunne fortælle alle, at han var kommet ind

- Jeg har både fortalt min chef og mine kolleger det. Og ja – og så mine venner og min søster, lyder det fra en glad Simon Shelde Hansen formiddagen efter, at han har fået at vide, at han er kommet ind på sit ønskestudie.

Simon kan dermed begynde på studiet til Markedsføringsøkonom, som er en toårig videregående uddannelse på IBA.

Herefter har den 23-årige Simon planer om at fortsætte på en professionsbachelor, så han ender med at stå med en tre et halvt års bacheloruddannelse.

Markedsføringsøkonom

Markedsføringsøkonom er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse, som har fokus på marketing, salg, ledelse, kommunikation og økonomi.

Uddannelsen fokuserer på at du bliver i stand til at håndtere virksomhedens marketingopgaver fra planlægning til gennemførelse med brug af traditionelle såvel som digitale medier og samtidig inddrage relevante overvejelser fra dine medspillere.

Vi lægger vægt på, at du som markedsføringsøkonom straks kan bidrage til aktiviteterne i virksomheden og tilføre nye ideer og metoder bl.a. på de sociale medier.

Læs mere om uddannelsen >>

Simon er tiltrukket af undervisningens opbygning på studiet til Markedsføringsøkonom og glæder sig både til gruppearbejde, oplæg og traditionel klasseundervisning.

Han har tidligere boet med en kammerat i Kolding, men da denne skulle flytte til en anden by, vendte Simon hjem til forældrene i Aagaard. Så det var sammen med dem, at han sad og ventede foran computeren natten til den 28. juli. Ventede på det optagelsesbrev, som han så gerne ville have.

- Det kom præcis på slaget, og så blev jeg bare så glad. Og det gjorde mine forældre også på mine vegne, fortæller en flyvende Simon, som drømmer om at starte egen virksomhed.

Og det er netop kompetencer til det, han leder efter på sit nye studie på IBA:

- Jeg mener, at det er vigtigt at have styr på kompetencer inden for marketing, salg og økonomi. Og så håber jeg at få en viden om, hvordan jeg træffer de rigtige beslutninger i forhold til markedsføringsstrategier og planer.

Simon har siden sin ungdomsuddannelse fra handelsgymnasiet arbejdet for Postnord i pakkeproduktionen, og her har han lært meget om at tage ansvar og koordinere opgaver.

- Det arbejde har været med til at gøre det tydeligt for mig, at jeg gerne vil være selvstændig eller i hvert fald have en koordinerende rolle. Men jeg mener stadig, at jeg mangler nogle værktøjer, som den her uddannelse kan hjælpe mig med at få. Så det bliver både udfordrende og spændende, lyder det fra den kommende IBA-studerende.

Læs her om Mikkel der kom ind på finansbacheloruddannelsen >> 

Bryan fejrede sin fødselsdag med at blive optaget på produktionsteknologen >>

Læs mere om uddannelsen markedsføringsøkonom >>

30.07.2020

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
IBA-dimittender har gode job muligheder. Læs mere her.