Sommerdimission 2022

For afghanske Nadia er studierne en drøm, som er gået i opfyldelse

- Jeg har altid elsket at lære noget nyt og at lave mine lektier. Sådan var det også, da jeg var lille og gik i skole i Afghanistan.

28-årige Nadia Nadiri Safar smiler. For her i Danmark har hun mulighed for at gennemføre, hvad der ikke længere er muligt i hendes oprindelige hjemland. I Afghanistan er det stort set en umulighed for en kvinde at tage en videregående uddannelse – ja, blot at færdiggøre almindelig skolegang.

Om uddannelsen Markedsføringsøkonom

På uddannelsen lærer du bredt om marketing, salg, ledelse, kommunikation og økonomi, og om hvordan de forskellige områder arbejder sammen i virksomheden.

Du får et grundigt indblik i de mange faktorer, der påvirker en salgssituation, og du får en god forståelse for, hvordan en virksomhed opnår de mest optimale forhold såvel internt som eksternt.

Uddannelsen tager to år. Heraf er du tolv uger i praktik.

Syntes du, at det lyder som noget for dig? Så læs mere om uddannelsen her!

Portræt af Nadia

Efter endt Markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding fortsætter Nadia Nadiri Safar både med en online-bachelor i International Business og en 30 timers stilling som international koordinator hos IBA.

Så helt ind i hjertet glæder Nadia sig over, at hun denne sommer har afsluttet en toårig Markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding, sideløbende med at hun er begyndt en online bachelor i International Business på Leeds Beckett University, som akademiet i Kolding har et tæt samarbejde med. I sin bagage har hun allerede en bachelor for de år, hvor hun boede med sin mand i Sønderborg.

At tage to krævende studier på én gang er en mundfuld, medgiver Nadia, som også er mor til to børn på 4 og 7 år.

- Jeg har altid drømt om at tage en videregående uddannelse. Og for mig er det en stor motivation, at det overhovedet kan lade sig gøre, fordi vi bor her i Danmark. Derfor har jeg heller ikke tænkt så meget over tidspresset, siger Nadia, som nogle gange har studeret videre til klokken 03 om natten, efter at børnene for længst er blevet puttet.

Portræt af Nadia

At bo i Kolding er ingen begrænsning for at studere på Leeds Beckett University. Nadia Nadiri Safar har nemlig valgt at studere online gennem det samarbejde, IBA har med det engelske universitet. Hun tager en uddannelse i International Business på bachelor-niveau.

- Jeg har holdt af det, fordi jeg har haft en følelse af at bruge min tid optimalt, siger hun om de mange daglige timer fordybet i studierne.

Hun skynder sig at tilføje, at hendes mand har været en kæmpe hjælp derhjemme, mens hun har haft fokus på både fuldtidsstudie og online-uddannelse. Og det bliver der i øvrigt stadig brug for, selv om hun nu er færdig som markedsføringsøkonom. 

Direkte i job

Nadia er nemlig blevet ansat på IBA, hvor hun 30 timer om ugen skal fortsætte på erhvervsakademiets internationale kontor, hvor hun har været i praktik under sit studie. På kontoret arbejder hun især med at koordinere kinesiske sprogkurser og andre Kina relaterede aktiviteter. Jobbet passer hun, mens hun fortsætter sin online-bachelor på det engelske universitet.

Fællesfoto fra dimission

Det var en festdag, da Nadia Nadiri Safar kunne afslutte sin Markedsføringsøkonom med den traditionelle dimission på IBA.

- Jeg tænker på mig selv som en livstidsstudent, siger Nadia og uddyber:

- Jeg kommer måske ikke til at studere lige så meget resten af livet, men jeg vil rigtig gerne implementere denne strategi i mit liv, sådan at jeg bliver ved med at lære noget nyt. Fordi uddannelse påvirker mig positivt, og fordi verden hele tiden er i forandring, og uddannelse er den bedste både måde at holde dig up-to-date med, hvad der sker.

Nadia mødte sin mand i Indien, og da han har afghansk-dansk baggrund, endte parret med at flytte til Als og siden til Kolding på grund af arbejde og studier.

- Lige nu er det et drømmejob for mig at arbejde på IBA, for i min praktik blev jeg virkelig grebet af at arbejde inden for denne verden med uddannelse, hvor jeg ønsker at udvikle mig både fagligt og personligt siger Nadia.

14-07-2022

Kontakt

Ditte Petersen
- Både vejlederne og medstuderende er rigtig gode til at heppe på én. Når man arbejder med at skabe sin egen virksomhed, så betyder det meget at få rådgivning, og at der er nogen til at sige ”Yes!, det lyder megafedt, hvad du har gang i”. Samtidig har de den nødvendige indsigt, så de også kan give faglig sparring og konstruktiv feedback.
Ditte Petersen
Har studeret Entreprenørskab og design
Modtager af Iværksætterprisen
Læs hele historien her ->>
Gerdina Nijmeijer
- Der var to ting, som trak op, da jeg valgte at studere til Financial Controller: Tidsforbruget og praktikken. For det første synes jeg, at det var et overskueligt forløb på to år. Og for det andet havde jeg stor brug for at komme ud og afprøve faget i virkeligheden, for jeg havde ingen som helst praktisk erfaring, der passede ind i denne her økonomiverden.
Gerdina Nijmeijer
Har læst Financial Controller
Læs hele historien her ->>