Flyttede familien med til New Zealand

Daniels historie er i en klasse for sig. Han er gift og far til en søn på 3 år. Han har hus, bil og går til fodbold hver onsdag. Samtidig studerer han til multimediedesigner og har altid drømt om at arbejde i en udenlandsk virksomhed.

Hvordan kombinerer man så det?

Internationale muligheder

IBA Erhvervsakademi Kolding sender hvert år 100 af sine 1500 fuldtidsstuderende ud og læse et semester på et af IBAS flere end 100 partnerskoler i hele verden.

Oven i er cirka 130 af de studerende hvert år i praktik i udlandet. 

Uddannelsen som Multimediedesigner tager to år. Heraf er den studerende i praktik i tre måneder på 4. semester.

Det hjælper, at Daniels kone, der også studerer, deler hans drøm. Sammen bliver de enige om at tage den obligatoriske praktik i udlandet. Der er meget der skal planlægges, men afsted vil de. De fremlejer huset, siger på gensyn til sønnens børnehave og sætter kurs mod Auckland, New Zealand. 

Her ses et billede af Daniel.

- Vi vidste, at det var et sats med en lille dreng, men vi ville jo komme tilbage seks måneder senere, siger Daniel.

I New Zealand har Daniel, via Facebook, fået kontakt til en virksomhed, som mangler en multimediedesigner. Det er en slags Über for flyttemænd, og virksomheden har vokseværk. Daniel bliver i høj grad taget med på råd i forhold til fremtidig strategi og branding. Han oplever, at være en vigtig brik i en international virksomhed, og det giver ham selvtillid og tro på det, han kan.

Her ses et billede af Daniel.

- Jeg har fået alt det ud af opholdet som jeg overhovedet kunne, siger han bagefter.

Familien er glade for deres beslutning om at tage et halvt år ud af kalenderen for at arbejde i udlandet. Udover vigtige point på cv’et har det rykket dem tættere sammen og bevist, at en etableret livsstil ikke behøver stå i vejen for at rejse ud.

Læs mere om uddannelsen som Multimediedesigner.

Læs mere om de internationale muligheder på IBA.

03-07-2017

Anne Christine Roager Pedersen
- Der kan være masser af grunde til at blive hjemme, men jeg tog til Wales, selvom jeg havde fået en kæreste tre dage, inden jeg rejste.
Anne Christine Roager Pedersen
Multimediedesigner
Studerede og var i praktik i Wales
Læs hele historien
Vi har ledige studiepladser. Se dem her.