Fleur regerer i IBA's gule boks

- Receptionen. Det er Fleur!

Sådan begynder mange af de daglige telefonsamtaler til IBA. For når man ringer på akademiets hovednummer, så er det Fleur Artmann, som sidder i den karakteristiske gule reception og tager imod opkaldet.

Hun er vokset op i Lunderskov, og efter folkeskolen tog hun en grunduddannelse inden for handel og kontor på Kolding Købmandsskole. Straks herefter fik hun elevplads i et parfumeri i Kolding. Siden har hun været i flere forretninger – blandt andre Neye i gågaderne og Matas i Kolding Storcenter.

I 1998 kom hun til Estée Lauder, og som sælger præsenterede Fleur parfumeri-kollektioner for Matas-forretninger over hele landet. Hun elskede livet på landevejen, hvor omgivelserne skiftede i takt med de kørte kilometer.

Så indtraf ulykken. På en køretur i fritiden blev hun påkørt af en bilist, der var trukket over i hendes kørebane. Det var i slutningen af 2005. Den efterfølgende genoptræning trak ud, og visse af hendes fysiske skavanker slipper hun aldrig af med. Derfor kan hun heller ikke holde til at passe en fuldtidsstilling længere.

I dag står Fleur for receptionen på IBA frem til middag. Hun er kommet hertil fra en stilling i Koldings gamle posthus, hvor der i dag ligger en socialøkonomisk butik.

53-årige Fleur har altid være glad for heste og har også været formand for Dalby Rideklub. I dag må hun nøjes med at ride i mindre omfang, men hun trækker stadig i ridestøvlerne, så vidt det kan lade sig gøre for sine kroniske skavanker efter ulykken.

Fleur er mor til to voksne døtre. 18-årige Johanne bor stadig hjemme i boligen på Sdr. Vang, og hun går på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Storesøster Helena er 21 år og sidder i Folketinget for Liberal Alliance.

03/05/2023

Kontakt