Finansverdenens rockstjerne øste ud af sin viden til studerende på IBA
- Bliv den bedste til det, du laver. Det er det vigtigste karriereråd, jeg kan give. For I er ved at blive uddannet til en sektor, som er i den mest mærkværdige økonomiske situation, vi endnu har oplevet.
Det kontante indspark kom fra chefstrateg i Carnegie Investment Bank, Henrik Drusebjerg, da han i dag holdt gæsteforelæsning for IBAs finansøkonomer og finansbachelorer.
Uddannelser i finans
Finansøkonom
På finansøkonomuddannelsen lærer du at arbejde med finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration.
Lær om alle aspekter af det finansielle marked:
- Kundens privatøkonomi
- Samfundsøkonomi
- Erhvervsøkonomi.
- Kunde- og samarbejdsrelationer.
Læs mere om uddannelsen Finansøkonom >>
Finansbachelor
Med en professionsbachelor i finans, populært kaldet ”Finansbachelor”, bliver du specialiseret inden for rådgivning i den finansielle sektor.
Få dybdegående kendskab til:
- Salg
- Finansiering
- Privat- og erhvervsøkonomi.
Læs mere om uddannelsen Finansbachelor >>

”Vi har op gennem historien konsekvent brugt flere penge, end vi tjente. Og samtidig har vi hele tiden haft vækst i befolkningen. Det har vi ikke mere. Så man skal jo ikke være økonom for at regne ud, at det ville ende i en krise til sidst.” Sagde Henrik Drusebjerg.
Krise blev til finansielt eksperiment
Henrik Drusebjerg opfordrede de studerende til at spørge løs, mens han gav sin jordnære og interessante gennemgang af, hvorfor finanskrisen opstod – og ikke mindst endte i det finansielle eksperiment, som han mener hele verden er i færd med netop nu.
Henrik Drusebjerg er kaldt finansverdenens ”rockstjerne”. Blandt andet fordi han er en af de mest citerede eksperter i medierne – specielt i forbindelse med finanskrisen. Han har holdt op til 150 foredrag om året og kan forklare selv de mest komplekse pengesager kontant og på et let forståeligt dansk.
De mange foredrag har han dog i sit nye job hos den svenske investeringsbank skåret gevaldigt ned, så på IBA havde de finansstuderende god grund til at føle sig privilegerede, slå ørerne ud og lade sig inspirere af hans spændende gennemgang af verden omkring os.

”I Grækenland var skat noget, man selv tilmeldte sig. Og det var der sjovt nok ikke mange, der gjorde. Pensionsalderen var 52 år og i offentlige ansættelseskontrakter stod der, at du som medarbejder fik bonus, hvis du kom til tiden og brugte en computer i dit arbejde. Det kan vel ikke undre, at det endte med at staten gik bankerot,” konstaterede Henrik Drusebjerg.
I skal overtage mit job
Henrik Drusebjerg begyndte selv som bankelev og fandt ret hurtigt ud af, at det var det at hjælpe private borgere med at investere deres formue rigtigt, der interesserede ham.
- Jeres uddannelser fandtes ikke, da jeg begyndte i bankverdenen. Men jeg er sikker på, at de også ville have gavnet mig. For det er jo sådan nogle som jer, der skal overtage mit job en dag.
Den 42-årige Henrik Drusebjerg opfordrede IBAs studerende til at suge viden til sig og gøre deres evner brede, så de er klar til at få job i bankverdenen.
- Hvis du drømmer om en karriere i den finansielle verden, så skal du være fleksibel og omstillingsparat. For tempoet i banker og investeringsselskaber er skruet gevaldigt i vejret efter finanskrisen. Og ligesom i så mange andre sektorer, så er der ingen, der ved, hvordan job’sne ser ud om 20 år, sagde Henrik Drusebjerg.

”Friværdi er noget, der kommer snigende om natten – og som ingen ved, hvor kommer fra. Men er der noget, der kan få boligejerne til at bruge penge, så er det friværdi.” Sagde Henrik Drusebjerg.
Læs mere om uddannelserne Finansøkonom og Finansbachelor.
08-03-2017
Kontakt
-
Niels-Jørgen B. MadsenStudievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)Tlf.: +45 61 93 95 16