Filmstjernen Camilla er nu finansøkonom

- Der har vi jo filmstjernen, lyder det smilende fra rektor Niels Egelund, da Camilla Jessen lader sig lokke op på podiet for 2. gang til dimissionen på Koldinghus i juni 2018.

For foruden eksamensbeviset skal den kønne finansøkonom nemlig også modtage en studiepris for sit store engagement på uddannelsen. Camilla har repræsenteret IBA på messer og til Åbent Hus. Og så har hun ikke mindst ladet sig filme og interviewe, da Uddannelses- og Forskningsministeriet efterlyste en finansstuderende til en ny video.

Finansøkonom

På finansøkonomstudiet lærer du at kombinere teori og praksis, så du får et solidt fagligt fundament og samtidig forstår, hvordan teorien og dine kompetencer sættes i spil i den finansielle sektor. Denne kombination, klæder dig godt på til job i den finansielle sektor.

Du bliver undervist i:

  • Basisfag: Erhvervsøkonomi, samfundsøkonomi, statistik, erhvervsjura og økonomisk metode.
  • Brancherettede fag: Finansiel rådgivning og markeder, samt enten ejendomshandel, ejendomsadministration, økonomistyring eller finansiel rådgivning.
  • Kommunikationsfag: Finansiel markedsføring og salg- og kunderelationer.

På studiet arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder; klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer fra den finansielle sektor, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Læs mere om Finansøkonom uddannelsen >>

- Det, jeg tager med mig fra uddannelsen, er en god faglig ballast. Den er bygget så solidt ind i rygsækken, så jeg ikke engang helt præcist ved, hvornår jeg bruger hvad. Jeg bruger det bare, siger Camilla, der kommer fra Jelling - men nu bor i Vejle. 

Deler ud af sin erfaring

Videoen blev en realitet under temaet ”Din fremtid fortjener forberedelse” og her fortæller Camilla åbent, hvordan hun selv var i tvivl om, hvad hun skulle vælge, inden hun begyndte på IBA. Og hvordan det var afgørende for hende, at jobmulighederne så gode ud.

- Jeg er oprindelig uddannet salgsassistent - men ledte efter en videregående uddannelse, som kunne give mig det rette job. Det skulle være et job, hvor jeg fik stor kundekontakt og kunne kombinere det med administrativt arbejde. Det har jeg fundet med finansøkonomuddannelsen, stråler Camilla med prisen i hånden.

- Da min vejleder fra IBA kom på besøg i praktikken og spurgte, om jeg brugte dét og dét, gik det op for mig, at jeg ikke længere kunne skelne de forskellige fag fra hinanden. Jeg bruger bare det hele - helt naturligt, fortæller Camilla Jessen, som har fået fast job i Danske Bank i Kolding.

Se videoen med Camilla, som er en del af en kampagne fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Vil være bankdame

Camilla var så heldig at få indfriet sin drøm om en praktikplads hos Danske Bank i Kolding. Og herefter blev hun tilbudt sommerferiejob og en trainee-stilling. Så Camilla skal, som hun selv siger ”være bankdame”, mens flere af hendes studiekammerater skal ud i andre jobs.

- Man skal læse til finansøkonom, hvis man gerne vil udfordres på det faglige og blive bedre til at tale med kunderne. Med den uddannelse kan man både komme i banker og sparekasser, som jeg har valgt. Men man kan også blive ejendomsmægler, forsikringsassurandør, revisor eller komme ud og arbejde hos en stor bilforhandler, hvor man kommer til at sidde med finansieringsarbejdet, siger Camilla.

Kontakt