Vinterdimission 2023

Festglade Sarlota skal få sit hjemland til at drikke dansk gin

Sarlota er netop blevet færdig med sin internationale markedsføringsøkonomuddannelse på IBA. En uddannelse, som ikke eksisterer meget længere, da IBA i lighed med andre erhvervsakademier er blevet pålagt politisk at stoppe med at optage nye studerende på sine engelsksprogede uddannelser.

Sarlota Kratochvilova har dog ingen planer om at flytte tilbage til Tjekkiet, hvor hun er opvokset. Tværtimod. Så hun har længe været i gang med at lære dansk på sprogskolen og er nu på niveau tre (ud af seks). For hun og kæresten vil meget gerne fortsætte med at arbejde og studere i Danmark.

Om uddannelsen Markedsføringsøkonom

På uddannelsen lærer du bredt om marketing, salg, ledelse, kommunikation og økonomi, og om hvordan de forskellige områder arbejder sammen i virksomheden.

Du får et grundigt indblik i de mange faktorer, der påvirker en salgssituation, og du får en god forståelse for, hvordan en virksomhed opnår de mest optimale forhold såvel internt som eksternt.

Uddannelsen tager to år. Heraf er du tolv uger i praktik.

Syntes du, at det lyder som noget for dig? Så læs mere om uddannelsen her!

Foto af Sarlota

Med sit eksamensbevis i hånden er Sarlota nu blevet ansat i et projekt, hvor hun skal på forretningsrejse til dit hjemland Tjekkiet. Her skal hun opsøge mulige distrubatører og undersøge markedet for den fynske gin og rom. 

I første omgang gælder det arbejde for Sarlotas vedkommende, for hun har fået en projektansættelse hos sin praktikvirksomhed. Efter at have ledt helt til sidste øjeblik efter en praktikplads, da hun som en del af sit studie skulle ud i praktik, lykkes det. Hun fik i efteråret praktik i 12 uger hos det lille destilleri Vejlbylund ved Middelfart.

Markedsføring af fynsk gin og rom

I praktikken skulle Sarlota være med til at planlægge, hvordan de økologiske produkter som gin og rom skal eksporteres til andre lande. Og et af dem er altså hendes hjemland, Tjekkiet. Mens et andet er nabolandet Slovakiet, hvor Sarlota også taler sproget. Så efter at have færdiggjort sin uddannelse, tager Sarlota nu på forretningsrejse til Tjekkiet for at foretage markedsføringsanalyser og opsøge distributører.

Sarlota drømmer også om mere uddannelse

Om det ender med et mere fast arbejde for destilleriet Vejlbylund, ved hun ikke. For Sarlota overvejer også at fortsætte på en bacheloruddannelse eller at åbne sin egen restaurant. Så hun holder flere døre åbne.

Og hvad siger vennerne så til, at hun i første omgang skal sælge gin og rom til sit hjemland.

Jo de griner lidt, fortæller hun:

- Jeg har altid været glad for cocktails og har også været ret festlig, så de synes, at det er lidt sjovt, at det på den måde følger mig.

31/01/2023

Kontakt

Sarlota Kratochvilova
- Jeg har altid været glad for cocktails og har også været ret festlig, så de synes, at det er lidt sjovt, at det på den måde følger mig.
Sarlota Kratochvilova