Farverigt nytårsshow tog Kolding med storm

700 koldingensere smagte på et stykke kinesisk kultur, da Jilin Art Troupe foldede deres farvestrålende nytårsshow ud på Kolding Teater.

Store røde lanterner var hængt op og med til at sætte stemningen, da dørene på Kolding Teater blev åbnet fredag den 26. januar til et stort anlagt nytårsshow udført af Jilin Art Troupe. Eventen blev til i et samarbejde mellem IBA Confucius Institute og Den Kinesiske Ambassade.

Read the story in english here >>

Confucius Institute

IBA Confucius Institute er et samarbejde mellem Shanghai Lixin University of Accounting and Finance og IBA Erhvervsakademi Kolding.

Formålet med Confucius Institute er at:

  • Skabe større forståelse og venskab imellem danskerne og kineserne
  • Styrke samarbejdet mellem Danmark og Kina
  • Fremme handel mellem danske og kinesiske virksomheder

Læs mere om Confucius Institute >>

Read the story in english here >>

Forestillingen bød på en symfoni af musiknumre på fløjter og lut, dansenumre med masser af sving i de imponerende, guldmønstrede dragter og ikke mindst en tryllekunstner, der bragte smilene frem hos især de yngste blandt publikum.

Smil og latter var der også masser af, da én af de yndefulde unge kunstnere stillede sig op og sang 'Marken er mejet'. På dansk vel at mærke. Og det endda - som konferencieren nævnte - på trods af, at hun ikke havde haft mere end to dage til at øve sig.

På én af rækkerne sad Anni Breinborg og glædede sig over at få en usædvanlig kulturoplevelse med sig hjem. Hun er mor til to adoptivdøtre fra Kina og holder øje med 'alt, hvad der er kinesisk'. Hun synes, at kinesere generelt er gode til at underholde, og showet på Comwell var ingen undtagelse:

- Det var flot og fantastisk og en stor fornøjelse at være med. Min veninde og jeg var også meget imponerede over deres dragter, sagde Anni Breinborg.

Passionerede publikummer

Fra scenen var glæden og fornøjelsen også stor. For den 33-årige lut-spiller Zhang Lina har det været positivt at opleve publikums smittende engagement.

- Vi er meget glade for at få lov til at vise vores show uden for Kina, så folk kan se, hvad nytåret betyder for os. Og folk har taget meget passionerede imod os allevegne, sagde hun.

Da arrangørerne fra IBA Confucius Institute fik idéen til at invitere til nytårsshow i samarbejde med Den Kinesiske Ambassade var de ikke sikre på, hvor stor interessen ville være. En fyldt sal på Kolding Teater må imidlertid betegnes som en succes:

- For en by som Kolding må 700 publikummer siges at være ret mange. Det er fantastisk, at folk er nysgerrige og kommer her for at lære om de kinesiske nytårstraditioner og få en god oplevelse, siger Dora Peter fra IBA Confucius Institute.

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)
IBA-dimittender har gode job muligheder. Læs mere her.