Iværksætteri på IBA

Et år efter iværksætterpris: Erik har gang i DJ-biksen

Erik Højgård vandt i sommeren 2020 IBA Iværksætterprisen. Han bruger tit det, han lærte under iværksætterforløbet og på uddannelsen Entreprenørskab og design i sin egen virksomhed, der reparerer og sælger DJ-udstyr.

DJ-pultene har samlet støv det seneste års tid, hvor corona-pandemien har sat en stopper for både private fester, firmafester og sjove timer i nattelivet. Nu er festen på vej tilbage, og dermed skal DJ-udstyret igen gøres klar.

Det er godt nyt for den lille virksomhed Dansk DJ Teknik i Vamdrup, der trods sin størrelse er en vigtig virksomhed for mange DJ’s, spillesteder og natklubber. Det er 25-årige Erik Højgård, der står bag virksomheden. Han startede den i 2018 og holdt den i gang samtidig med, at han studerede Entreprenørskab og Design på IBA fra 2018 til 2020.

Iværksætteri på IBA

Som studerende har du gennem hele din studietid mulighed for at blive tilknyttet et kreativt iværksættermiljø, hvor du kan udvikle dine idéer, skabe bæredygtige forretningskoncepter og skabe værdi i samfundet.

Klik her og læs mere om iværksætteri på IBA.

Erik dimitterede fra IBA i sommeren 2020, hvor han samtidig vandt IBA Iværksætterprisen.

Herefter var det meningen, at der skulle fuld gas på hans virksomhed, men corona udfordrede den plan gevaldigt, da det meste af landet i perioder lukkede ned.

- Det har været hårdt. Men nu er der heldigvis godt gang i butikken igen. Det er virkelig mærkbart, at Danmark er ved at åbne op igen, så det er selvfølgelig fedt, siger han og fortæller, at de har været noget af en rutsjebanetur.

Vandt iværksætterpris

Erik dimitterede fra IBA i sommeren 2020, hvor han samtidig vandt IBA Iværksætterprisen.

Den vandt han efter et forløb, hvor han faktisk slet ikke beskæftigede sig med sin DJ-virksomhed, men i stedet prøvede alt muligt andet af. Han undersøgte muligheden for at bygge containere om til boliger, han ville lave lamper, måske kaffemaskiner. Meget var i spil. Til sidst endte han med at designe messestande.

Han vandt prisen for at være igennem et lærerigt forløb, hvor han udviklede sig en hel masse og ikke lod sig slå ud i løbet af den ret vilde iværksætterpraktik.

- Jeg lærte virkelig mig selv godt at kende i processen. Det gav en hel masse indsigt, og jeg blev meget klogere på, hvad det er, jeg skal, siger Erik Højgård.

- Jeg blev meget overrasket over at vinde prisen, for jeg følte jo ikke rigtigt, jeg nåede i mål med særlig meget, men det handlede netop om processen og den læring, der fulgte med. Det var fedt at vinde, det var en kæmpe cadeau, og det betyder meget for mig.

Altid gået efter egen virksomhed

Det er langt fra tilfældigt, at han er endt i egen virksomhed. Lige siden han var ung, har Erik nemlig brændt for at starte sit eget.

- Jeg nyder selv at tilrettelægge min dag, og jeg bliver motiveret af, at det jeg gør, rykker virksomheden frem.

Han har også taget en uddannelse, der hang godt sammen med den vision. Entreprenørskab og design har nemlig givet ham en hel del redskaber, han stadig bruger i virksomheden.

-  Det er en meget konkret uddannelse, og jeg har løbende brugt det, jeg har lært. Jeg har altid drømt om mit eget, og her fik jeg en masse gode værktøjer til det, siger Erik.

Klik her og læs mere om iværksætteri på IBA.

09.07.2021

Kontakt

  • IBA optagskontor
    IBA optagskontor
    Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.